Freia Rocky Road

Annonse: Freia

Hei!

Rocky Road er en populær, amerikansk konfekt! Basisen er mørk sjokolade som blandes med knuste kjeks, marshmallows og annet godt.

Her har jeg laget en skikkelig herlig, norsk variant, med massevis av populære sjokolader!

Som basis har jeg brukt Dronning kokesjokolade, som etter min mening er den kokesjokoladen som har aller best smak. I stedet for kjeks har jeg brukt kjekssjokoladen Kvikk Lunsj – meget vellykket om jeg skal si det selv! Smile 

Og så har jeg blandet inn Freia-sjokoladene: Toppris, Smil, M peanøtt, Japp og Daim… hehe, som du skjønner så MÅ dette bli bra!

 

 

Rocky Road kan gjerne lages nå og oppbevares frem til jul.

 

 

Ingredienser:

♥ 170 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 400 g Dronning kokesjokolade
♥ 6 pk Kvikk Lunsj
♥ 3 pk Toppris
♥ 1 pk Smil
♥ 100 g M peanøtt
♥ 1 dobbel Japp
♥ 2 dobbel Daim
♥ 10 stk marshmallows

Pynt:
♥ 1 pk Toppris
♥ 50 g M peanøtt
♥ 5 marshmallows
♥ 3 ss Non Stop strøssel
♥ 3 ss Daimstrøssel


Fremgangsmåte:

Smelt smør og sirup. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn.

Ha alle varianter av sjokolade i en stor bolle. Kvikk Lunsj, Toppris, Japp og Daim må deles i mindre biter og hver marshmallows klippes i fire.

Bland med mesteparten av den smeltede sjokoladeblandingen. Press blandingen utover i en bakepapirkledd, firkantet form (20 x 20 cm).

Smør resten av den smeltede sjokoladeblandingen på toppen og pynt med biter av Toppris, M peanøtt, marshmallows og strøssel.

 

 

Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, og gjerne over natten.

Dagen etter løftes hele sjokoladen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.

 

 

Bruk en solid brødkniv og skjær sjokoladen opp i firkantede biter.

 

 

NAM!

 

 

Dette er julekonfekt som slår an!

 

 

Tips:

♥ Alle sjokoladene jeg har brukt i denne oppskriften er fra Freia og fås kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker.

 

 

♥ Konfekten oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.

 

 

KOS DEG! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Freia Rocky Road
Ingredienser

♥ 170 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 400 g Dronning kokesjokolade
♥ 6 pk Kvikk Lunsj
♥ 3 pk Toppris
♥ 1 pk Smil
♥ 100 g M peanøtt
♥ 1 dobbel Japp
♥ 2 dobbel Daim
♥ 10 stk marshmallows

Pynt:
♥ 1 pk Toppris
♥ 50 g M peanøtt
♥ 5 marshmallows
♥ 3 ss Non Stop strøssel
♥ 3 ss Daimstrøssel

Fremgangsmåte

Smelt smør og sirup. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn.

Ha alle varianter av sjokolade i en stor bolle. Kvikk Lunsj, Toppris, Japp og Daim må deles i mindre biter og hver marshmallows klippes i fire.

Bland med mesteparten av den smeltede sjokoladeblandingen. Press blandingen utover i en bakepapirkledd, firkantet form (20 x 20 cm).

Smør resten av den smeltede sjokoladeblandingen på toppen og pynt med biter av Toppris, M peanøtt, marshmallows og strøssel.

Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, og gjerne over natten.

Dagen etter løftes hele sjokoladen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.

Bruk en solid brødkniv og skjær sjokoladen opp i firkantede biter.

Tips

♥ Alle sjokoladene jeg har brukt i denne oppskriften er fra Freia og fås kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker.

♥ Konfekten oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

kan disse laget lenge før jul og opopbefarers i romtemperatur?

har du evt tips til andre godsaker man kan lage til julepresanger?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift