Hjemmelaget julete (og Mummi-pepperkaker)

Annonse: Adlibris.no

Hei dere! 

Julestemningen fortsetter her på Det søte liv! 

Nå i desember liker jeg å starte morgenen med å tusle inn på kjøkkenet i morgenkåpe og sette på noe koselig julemusikk, mens jeg lager jeg meg en stor kopp varm, hjemmelaget julete.

Denne hjemmelagde juleteen inneholder svart te (Earl Grey) og masse krydder, eple og klementin. Og så litt god honning. 

En skikkelig bra start på dagen, synes jeg! 

Utrolig fin stemning blir det spesielt når jeg henter frem mine Mummi-krus, Mummi-skåler og min kjempefine Mummi-tekanne med vintermotiv.

 

 

Dette er nydelige produkter som du får tak i hos nettbutikken Adlibris.no. Se egen kampanjeside for Mummi-produkter med for tiden flere gode tilbud HER.

 

 

Dette stemningsfulle Mummi-motivet heter Tro mot opprinnelsen.  I serien finnes både tekanne, skål og krus som på bildet, i tillegg til  kjempefine krukker, se HER.

 

Årets vakre vintermotiv heter Tung snø, og finnes i både skål og dette fine kruset.

 

 

Hos Adlibris.no får du også tak i pepperkakeformer med Mummi-motiv i flere varianter!

 

 

Jeg har brukt den barnevennlige oppskriften på Gepettos pepperkaker og laget noen kjempegode Mummi-pepperkaker som jeg nyter sammen med juleteen.

 

 

Koseligere start på morgenen kan jeg ikke tenke meg!  Smile 

 

Her kommer oppskrift på hjemmelaget julete:
 

Ingredienser:

♥ 1 eple
♥ 6 økologiske klementiner
- -
♥ 200 g Earl Grey (i løsvekt, ikke teposer)
♥ 6 hele kanelstenger
♥ 3 ss hel nellik
♥ 3 ss hel kardemomme
♥ 6 hele stjerneanis
♥ 2 vaniljestenger

Til servering:
honning eller brunt sukker


Fremgangsmåte:

Start gjerne dagen i forveien med å tørke epler og klementiner:

Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Skrell 3 av klementinene og legg klementinskallet utover stekeplaten. Skjær både de skrelte klementinene og de 3 gjenværende med skall i tynne skiver. Legg klementinskivene på stekeplaten. Skjær eplet i skiver og legg også disse på stekeplaten.

 

 

Tørk dette i stekeovnen ved 100°C i noen timer. Jeg lot mine stå og tørke i ovnen i 6 timer og snudde litt rundt på epleskivene og klementinskivene innimellom. 

 

 

Klipp eller hakk det tørkede appelsinskallet, mandarinskivene og epleskivene i små biter. Spar gjerne noen tørkede klementinskiver som du kan bruke hele i tekoppen etterpå. 

 

 

Finn frem teblader, krydder og vaniljestenger. 

 


Jeg droppet denne gangen hele kardemommekapsler, men bruk det gjerne hvis du får tak i.
 

Hakk eller brekk kanelstengene i mindre biter. Gjør det samme med stjerneanisen. Klipp opp vaniljestengene i små biter. Hakk opp kardemommekapsler hvis du bruker det også. 

 

 

Bland teen med krydder og småbitene av tørket frukt og klementinskall.

 

 

Bland godt sammen.

 

 

Ha juleteblandingen i en tett teboks eller en glassbeholder med lokk.

 

 

Ved servering trekkes teblandingen i kokende vann. Bruk en tesil og beregn ca. en stor spiseskje per tekopp.

For en tekanne bruker jeg 3 spiseskjeer av teblandingen. I den nydelige Mummi-tekannen er det en innebygd tesil som følger med.

 

 

Hell på kokende vann så kannen blir helt fylt opp.

 

 

Husk å sette på lokket så teen holder seg varm! 

 

 

Så koselig Mummi-motiv.. ♥ 

 

La teen trekke i noen minutter, avhengig av hvor sterk du liker teen. Løft deretter ut tesilen.

 

 

Teen er klar for å serveres.

 

 

Server teen varm, og gjerne med litt honning eller brunt sukker i tekoppen.

 

 

Ha gjerne noen ekstra hele krydder og tørkede klementinskiver i tekoppen. 

Det gir ekstra god smak og ser dekorativt ut! 

 

 

Mummi-pepperkaker er populært tilbehør!

oh yes! 

 

 

♥  Så koselig julestemning  ♥ 

 

 


  Smile  

 

Tips:

♥ Du kan bruke alle typer sort te i løsvekt. Jeg liker klassisk Earl Grey best. 1 pakke tilsvarer 200 gram. 

♥ Siden tørket klementinskall inngår i juleteen, bør du absolutt bruke økologiske klementiner for å unngå sprøytemidler.

 

 

♥ Det er ikke så nøye med eksakte mål når du lager denne teblandingen. Bruk det du har av julekrydder og det antall epler og klementiner du liker og har for hånden. 

♥ Juleteen bør oppbevares i tett boks eller glassbeholder med lokk slik at aromaen bevares. 

♥ Til pepperkakene brukte jeg her den populære oppskriften på Gepettos pepperkaker, som jeg hatt på Det søte liv i omtrent ti år (men bildene er fornyet).

Dette er pepperkaker med veldig mild kryddersmak, som mange barn liker ekstra godt.

 

 

Men selvsagt kan du bruke pepperkakeformene på hvilken som helst type pepperkakedeig!  Smile  

 

 

Pepperkakeformene finnes i flere varianter, og du får kjøpt dem hos Adlibris.no sammen med stort utvalg av Mummi-krus og annet Mummi-servise. 

 

Dette settet heter Mummi Ømhet. 

 

 

Så fint! 

 

 

Kos deg i førjulstiden med hjemmelaget julete og koselige Mummi-pepperkaker!  ❤  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Hjemmelaget julete (og Mummi-pepperkaker)
Ingredienser

♥ 1 eple
♥ 6 økologiske klementiner
- -
♥ 200 g Earl Grey (i løsvekt, ikke teposer)
♥ 6 hele kanelstenger
♥ 3 ss hel nellik
♥ 3 ss hel kardemomme
♥ 6 hele stjerneanis
♥ 2 vaniljestenger

Servering:
♥ honning eller brunt sukker

Fremgangsmåte

Start gjerne dagen i forveien med å tørke epler og klementiner: Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Skrell 3 av klementinene og legg klementinskallet utover stekeplaten. Skjær både de skrelte klementinene og de 3 gjenværende med skall i tynne skiver. Legg klementinskivene på stekeplaten. Skjær eplet i skiver og legg også disse på stekeplaten.

Tørk dette i stekeovnen ved 100°C i noen timer (se tips). Jeg lot mine stå og tørke i ovnen i 6 timer og snudde litt rundt på epleskivene og klementinskivene innimellom. 

Klipp eller hakk det tørkede appelsinskallet, mandarinskivene og epleskivene i små biter. Spar gjerne noen tørkede klementinskiver som du kan bruke i tekoppen etterpå. 

Finn frem teblader og krydder. 

Hakk eller brekk kanelstengene i mindre biter. Gjør det samme med stjerneanisen. Klipp opp vaniljestengene i små biter.

Bland teen med krydder og småbitene av tørket frukt og klementinskall.

Ha juleteblandingen i en tett teboks eller en glassbeholder med lokk.

Ved servering trekkes teblandingen i kokende vann. Bruk en tesil og beregn ca. en stor spiseskje per tekopp. For en tekanne bruker jeg 3 spiseskjeer av teblandingen. La teen trekke i noen minutter, avhengig av hvor sterk du liker teen. Server teen varm og med litt honning i tekoppen.

Tips

♥ Du kan bruke alle typer sort te i løsvekt. Jeg liker klassisk Earl Grey best. 1 pakke tilsvarer 200 gram. 

♥ Siden tørket klementinskall inngår i juleteen, bør du absolutt bruke økologiske klementiner for å unngå sprøytemidler.

♥ Det er ikke så nøye med eksakte mål når du lager denne teblandingen. Bruk det du har av julekrydder og det antall epler og klementiner du liker og har for hånden. 

♥ Juleteen bør oppbevares i tett boks eller glassbeholder med lokk slik at aromaen bevares. 

♥ Til pepperkakene brukte jeg her den populære oppskriften på Gepettos pepperkaker, som jeg hatt på Det søte liv i omtrent ti år (men bildene er fornyet). Dette er pepperkaker med veldig mild kryddersmak, som mange barn liker ekstra godt. Men selvsagt kan du bruke pepperkakeformene på hvilken som helst type pepperkakedeig! 

Mummi-pepperkakeformene finnes i flere varianter, og du får kjøpt dem hos Adlibris.no sammen med stort utvalg av Mummi-krus og annet Mummi-servise. 

1 kommentar

Hei
Tørker du vaniljestenger også?
Hvorfor skal man ha i kardemomme? Er det viktig for smaken, eller bedre uten? Ikke så glad i det.😁

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift