Frisk og lett ostekake med pasjonsfrukt

30.03.2018


Annonse: Apetina

Hei!

Her kommer en kjempedeilig ostekake som passer både til påsken og utover våren og sommeren.

Stekte ostekaker er noe av det beste jeg vet om! Vanligvis er slike ostekaker nokså mektige siden de inneholder mye kremost. Med Apetina Kremost Lett Naturell, som inneholder bare 4 % fett, er det imidlertid mulig å lage en skikkelig fyldig og herlig ostekake, som blir mye lettere og som derfor kan nytes med langt bedre samvittighet.

 

 

Jeg har smaksatt ostekakefyllet med pasjonsfrukt, som gir en FRISK OG DRØMGOD OSTEKAKE!  

 

 

Ingredienser:

Kjeksbunn:

♥ 225 g Digestivekjeks
♥ 75 g smør
♥ 1 ss brunt sukker

Ostekakefyll:
♥ 900 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 300 g sukker
♥ 3 ss maisenna
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 2 pasjonsfrukter

Pynt:
♥ 5 pasjonsfrukter


Fremgangsmåte:

Knus kjeksen og bland smulene med smeltet smør og sukker. Press kjeksblandingen utover bunnen på en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett formen kaldt mens du lager ostekakefyllet.

Pisk kremost, sukker, vaniljesukker og maisenna sammen til blandingen er klumpfri. Tilsett eggene og rør godt så blandingen blir jevn, men uten å piske inn for mye luft. Vend inn saft og frøene fra to pasjonsfrukter.

Hell ostefyllet over kjeksbunnen i formen. Sett formen på en stekeplate midt i ovnen som er varmet opp til 150°C. Senk straks varmen til 120°C. La ostekaken steke i 3 timer (se tips). Ta kaken ut av ovnen og la den stå i kjøleskapet over natten (se tips).

Dagen etter løsnes kaken fra formen med en kniv. Fjern kakeringen og dra bakepapiret av kaken fra undersiden. Sett kaken på et fat og pynt både kaken og fatet med halve pasjonsfrukter.

 

 

Nydelig, kremete ostefyll selv om kremosten er mager! 

 

 

 

Server kakestykkene gjerne med ekstra pasjonsfrukt over! 

 

 

Himmelsk god, kremete og frisk ostekake! 

 

 


Tips:

♥ Det å steke ostekaken på lav temperatur i 3 timer gjør ostekaken ekstra kremete og god, og forhindrer at ostekaken sprekker for mye opp på overflaten. La kaken steke på stekeplate, for å unngå at fett renner ut av formen og ned i ovnen.

♥ Det er viktig å la kaken stå i kjøleskapet til neste dag før du tar den ut av formen. Etter en natt i kjøleskapet vil kaken stivne, slik at den blir lett å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Ostekaken egner seg ikke så godt til frysing fordi ostefyllet kan bli kornete ved tining, men kaken tåler fint å stå flere dager i kjøleskapet.

 

 

 

♥ For mer inspirasjon og oppskrifter, se Apetina.no.

 

 

Anbefaler deg å teste denne nydelige ostekaken!

Jeg er tilbake her på bloggen i morgen med en deilig påskekake!  Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Frisk og lett ostekake med pasjonsfrukt

Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 225 g Digestivekjeks
♥ 75 g smør
♥ 1 ss brunt sukker

Ostekakefyll:
♥ 900 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 300 g sukker
♥ 3 ss maisenna
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 2 pasjonsfrukter

Pynt:
♥ 5 pasjonsfrukter

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland smulene med smeltet smør og sukker. Press kjeksblandingen utover bunnen på en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett formen kaldt mens du lager ostekakefyllet.

Pisk kremost, sukker, vaniljesukker og maisenna sammen til blandingen er klumpfri. Tilsett eggene og rør godt så blandingen blir jevn, men uten å piske inn for mye luft. Vend inn saft og frøene fra to pasjonsfrukter.

Hell ostefyllet over kjeksbunnen i formen. Sett formen på en stekeplate midt i ovnen som er varmet opp til 150°C. Senk straks varmen til 120°C. La ostekaken steke i 3 timer (se tips). Ta kaken ut av ovnen og la den stå i kjøleskapet over natten (se tips).

Dagen etter løsnes kaken fra formen med en kniv. Fjern kakeringen og dra bakepapiret av kaken fra undersiden. Sett kaken på et fat og pynt både kaken og fatet med halve pasjonsfrukter.

Tips

♥ Det å steke ostekaken på lav temperatur i 3 timer gjør ostekaken ekstra kremete og god, og forhindrer at ostekaken sprekker for mye opp på overflaten. La kaken steke på stekeplate, for å unngå at fett renner ut av formen og ned i ovnen.

♥ Det er viktig å la kaken stå i kjøleskapet til neste dag før du tar den ut av formen. Etter en natt i kjøleskapet vil kaken stivne, slik at den blir lett å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Ostekaken egner seg ikke så godt til frysing fordi ostefyllet kan bli kornete ved tining, men kaken tåler fint å stå flere dager i kjøleskapet.

1 kommentarer

Denne ser god ut. Må prøves.

Et kjapt spørsmål: når du skriver "brunt sukker" i oppskriften, mener du da brunt farinsukker (den litt seige sukkermassen) eller brunt rørsukker (demerarasukker)? Eller spiller det ingen rolle? Ser du av og til spesifiserer at det er snakk om brun farin eller demerara, men blir litt usikkert når du skriver "brunt sukker".

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet