Hjemmelagde risbrød

Annonse: Bakeren og kokken

Hei dere!

I dag skal jeg vise dere hvor lett det er å lage hjemmelagde risbrød! Passer perfekt som påskesjokolade, tursjokolade - eller rett og slett som noe søtt til kaffekoppen. 

Jeg har brukt en kjempefin silikonform fra SilikoMart som gir avlange sjokoladebrød i passe stor "snack-størrelse".

 

 

Formen fås kjøpt i nettbutikken til Bakeren og kokken, i tillegg til en rekke andre varianter av silikonfomer. Silikonmaterialet gjør det veldig lett å få sjokoladen ut av formen etter at den har stivnet. 

 

 

Sjokoladen kan fylles med det du liker, for eksempel rosiner, nøtter - eller puffet ris, som jeg har brukt her for å lage hjemmelagde risbrød. Disse er spesielt populære blant barna!

Du kan bruke mørk eller lys sjokolade, eller en blanding. Jeg viser deg her den kombinasjonen jeg liker best.

Oppskriften gir 8 risbrød. 


Ingredienser:

♥ 6-8 ss puffet ris
♥ 300 g melkesjokolade
♥ 100 g kokesjokolade


Fremgangsmåte:

Smelt sjokoladen over vannbad. Dette gjør du ved å ha en glass- eller metallbolle over en kjele med kokende vann. Bollen må dekke kjelen helt slik at det ikke siver ut damp langs kanten og skal ikke være i kontakt med vannet i kjelen. Del opp sjokoladen og ha den i bollen. La sjokoladen smelte sakte uten at du rører i den. Først når du ser at sjokoladebitene er bløte, rører du forsiktig til du ser at sjokoladen er helt smeltet og flytende.

PS 1: Sjokoladen kan også smeltes i en bolle i mikro. Varm den 30-60 sekunder av gangen og rør rundt mellom hver gang til sjokoladen er smeltet.

PS 2: Vil du være litt grundigere og temperere sjokoladen så den tåler bedre å stå i romtemperatur, se tipsfeltet.

 Smile  

 

Fordel puffet ris i bunnen av silikonformene. 

 

 

Fyll opp formene med smeltet sjokolade.

 

 

Glatt gjerne til overflaten med en stor kniv eller stekespade.

 

 

 

Sett formen på et brett og inn i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

 

 

Dette tar ikke mer enn 1- 2 timer.

Når sjokoladen er helt stiv, er det bare å vrenge risbrødene ut av silikonformene. 

 

 

Voilà!

Kjempefine, hjemmelagde risbrød!  Smile 

 



Oppbevar risbrødene i kjøleskapet frem til servering.

 

 

 

 

 

Tips:

Temperering av sjokolade

Temperering av sjokolade gjør at den tåler bedre å stå i romtemperatur. Det er ikke absolutt nødvendig, men gir et enda bedre resultat og er slett ikke vanskelig. I stedet for å ha all sjokoladen i bollen som står over vannbad, har du bare i melkesjokoladen. La den smelte og sjekk med et termometer at den når 45°C (bruker du bare mørk sjokolade, skal temperaturen være 50°C).

Ta bollen vekk fra vannbadet og tilsett den mørke sjokoladen oppdelt i biter. La bollen stå urørt i ett minutt så den mørke sjokoladen begynner å smelte. Vend så forsiktig rundt i sjokoladen så den mørke blander seg med den lyse sjokoladen og den avkjøles sakte. Sjokoladen skal avkjøles ned til 28°C mens du rører i den, før den er klar til å fylles i formene. 

 



Termometeret jeg har brukt her er veldig praktisk, for den har en alarmfunksjon og kan stilles inn til ønsket temperatur. 

 

 

Fås også kjøpt hos Bakeren og kokken, se her

 

 

Kos deg ♥

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Hjemmelagde risbrød
Ingredienser

♥ 6-8 ss puffet ris
♥ 300 g melkesjokolade
♥ 100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt sjokoladen over vannbad. Dette gjør du ved å ha en glass- eller metallbolle over en kjele med kokende vann. Bollen må dekke kjelen helt slik at det ikke siver ut damp langs kanten og skal ikke være i kontakt med vannet i kjelen. Del opp sjokoladen og ha den i bollen. La sjokoladen smelte sakte uten at du rører i den. Først når du ser at sjokoladebitene er bløte, rører du forsiktig til du ser at sjokoladen er helt smeltet og flytende.

PS 1: Sjokoladen kan også smeltes i en bolle i mikro. Varm den 30-60 sekunder av gangen og rør rundt mellom hver gang til sjokoladen er smeltet.

PS 2: Vil du være litt grundigere og temperere sjokoladen så den tåler bedre å stå i romtemperatur, se tipsfeltet.

Fordel puffet ris i bunnen av silikonformene. 

Fyll opp formene med smeltet sjokolade. Glatt gjerne til overflaten med en stor kniv eller stekespade. Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, dette tar ikke mer enn 1- 2 timer.

Når sjokoladen er helt stiv, er det bare å vrenge risbrødene ut av silikonformene. Oppbevar risbrødene i kjøleskapet frem til servering.

Tips

Temperering av sjokolade

Temperering av sjokolade gjør at den tåler bedre å stå i romtemperatur. Det er ikke absolutt nødvendig, men gir et enda bedre resultat og er slett ikke vanskelig. I stedet for å ha all sjokoladen i bollen som står over vannbad, har du bare i melkesjokoladen. La den smelte og sjekk med et termometer at den når 45°C (bruker du bare mørk sjokolade, skal temperaturen være 50°C).

Ta bollen vekk fra vannbadet og tilsett den mørke sjokoladen oppdelt i biter. La bollen stå urørt i ett minutt så den mørke sjokoladen begynner å smelte. Vend så forsiktig rundt i sjokoladen så den mørke blander seg med den lyse sjokoladen og den avkjøles sakte. Sjokoladen skal avkjøles ned til 28°C mens du rører i den, før den er klar til å fylles i formene. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift