Friterte kapers

Hvis du ikke har testet friterte kapers enda, må du gjøre det snarest! 😍

Jeg vil påstå at selv de som synes at kapers smaker for sterkt til vanlig, vil like friterte kapers!  Både smak og konsistens endrer seg veldig ved friteringen. Stekingen i olje gjør at kapersene blir sprø og åpner seg som søte, små blomster. Friterte kapers nærmeste popper i munnen og gir nydelig smak!

Friterte kapers passer kjempegodt å strø over retter som garnityr. Se for eksempel Laks crudo med friterte kapers. Se også Crostini med ricotta og friterte kapers

 

Ingredienser: 

♥ 1,5 dl olivenolje
♥ 100 g kapers
 

Fremgangsmåte: 

Finn frem olivenolje og kapers.

 

 

Sil kaperslaken fra kapersene. 

 

 

Varm opp olivenolje i en liten kjele.

Legg noen kapers i den varme oljen av gangen. Det vil frese litt når de treffer oljen. La kapersene steke i oljen i ca. 30–60 sekunder (avhengig av hvor varm oljen er og hvor store kapers du bruker). Vend forsiktig om på dem og følg godt med. Kapersene er ferdige når de er sprø og har åpnet seg som små blomster. 

 

 

Løft de frityrstekte kapersene ut av den varme oljen med en hullsleiv.

 

 

La kapersene tørke av seg på et stykke kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje. 

 

 

 

Friterte kapers blir så artige å se på! 

 

 

Ha kapersene over i en liten skål. 

 

 

Tips:

♥ Friterte kapers kan oppbevares i en tett boks i kjøleskapet i opp til 1 uke. 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Friterte kapers
Ingredienser

♥ 1,5 dl olivenolje
♥ 100 g kapers

Fremgangsmåte

Sil kaperslaken fra kapersene. 

Varm opp olivenolje i en liten kjele.

Legg noen kapers i den varme oljen av gangen. Det vil frese litt når de treffer oljen. La kapersene steke i oljen i ca. 30–60 sekunder (avhengig av hvor varm oljen er og hvor store kapers du bruker). Vend forsiktig om på dem og følg godt med. Kapersene er ferdige når de er sprø og har åpnet seg som små blomster. 

Løft de frityrstekte kapersene ut av den varme oljen med en hullsleiv og la de tørke av seg på et stykke kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje. 

Tips

♥ Friterte kapers kan oppbevares i en tett boks i kjøleskapet i opp til 1 uke. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift