Brukere online: 2019
Brukere i dag: 29832
Brukere siste 7 dager: 167612
Her skal du få tips om en lekker "aperitivo" til neste gang du får gjester.
Sprøstekte, små baguetteskiver toppes her med ricotta og friterte kapers. Friterte kapers blir knasende sprø og smaker utrolig godt. Den milde smaken på ricottaen gjør at smaken på de friterte kapersene virkelig kommer til sin rett!
Topp med kvernet salt og pepper og revet sitronskall.

Godt uansett, men ekstra godt sammen med et glass champagne! 😍


Ingredienser:
Friterte kapers:
♥ 1,5 dl olivenolje
♥ 100 g kapers
Crostini:
♥ 1 baguette
♥ 50 g smør
♥ 250 g ricotta
♥ revet skall av 1 sitron
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Friterte kapers (se eget innlegg HER):
Finn frem ingrediensene.

Sil kaperslaken fra kapersene.

Varm opp olivenolje i en liten kjele.
Legg noen kapers i den varme oljen av gangen. Det vil frese litt når de treffer oljen. La kapersene steke i oljen i ca. 30–60 sekunder (avhengig av hvor varm oljen er og hvor store kapers du bruker). Vend forsiktig om på dem og følg godt med. Kapersene er ferdige når de er sprø og har åpnet seg som små blomster.

Løft de frityrstekte kapersene ut av den varme oljen med en hullsleiv og la de tørke av seg på et stykke kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje.

Friterte kapers smaker helt annerledes enn vanlige kapers. Anbefaler deg å teste det ut!

Crostini:
Del baguetten i skiver (ca 1 cm tykke). Smør dem med smør på begge sider.

Legg de smurte baguetteskivene på en stekeplate.
Stek skivene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, eller til du ser at de er gylne og sprø.

La de avkjøles til de blir kalde.

Smør ricotta på hver crostini.

Topp med friterte kapers og fint revet sitronskall, og kvern over salt og pepper.

Voilà!


Tips:
♥ Ricotta er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene.

♥ Friterte kapers kan oppbevares i en tett boks i kjøleskapet i opp til 1 uke.
♥ Du kan forberede toast og friterte kapers i forveien, men crostiniene bør settes samme rett før servering slik at de er helt sprø.
ENJOY!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friterte kapers:
♥ 1,5 dl olivenolje
♥ 100 g kapers
Crostini:
♥ 1 baguette
♥ 50 g smør
♥ 250 g ricotta
♥ revet skall av 1 sitron
♥ kvernet salt og pepper
Friterte kapers (se eget innlegg HER):
Sil kaperslaken fra kapersene.
Varm opp olivenolje i en liten kjele.
Legg noen kapers i den varme oljen av gangen. Det vil frese litt når de treffer oljen. La kapersene steke i oljen i ca. 30–60 sekunder (avhengig av hvor varm oljen er og hvor store kapers du bruker). Vend forsiktig om på dem og følg godt med. Kapersene er ferdige når de er sprø og har åpnet seg som små blomster.
Løft de frityrstekte kapersene ut av den varme oljen med en hullsleiv og la de tørke av seg på et stykke kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje.
Crostini:
Del baguetten i skiver (ca 1 cm tykke). Smør dem med smør på begge sider.
Legg de smurte baguetteskivene på en stekeplate.
Stek skivene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, eller til du ser at de er gylne og sprø. La de avkjøles til de blir kalde.
Smør ricotta på hver crostini. Topp med friterte kapers og fint revet sitronskall, og kvern over salt og pepper.
♥ Ricotta er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene.
♥ Friterte kapers kan oppbevares i en tett boks i kjøleskapet i opp til 1 uke.
♥ Du kan forberede toast og friterte kapers i forveien, men crostiniene bør settes samme rett før servering slik at de er helt sprø.
Skriv ny kommentar