Brukere online: 2036
Brukere i dag: 29603
Brukere siste 7 dager: 167569
Usynlig eplekake (Invisible Apple Cake eller Gâteau invisible aux pommes på fransk) er en berømt, fransk eplekake!
Kaken kjennetegnes av at masse supertynne epleskiver vendes sammen med en tynn kakerøre og deretter helles i kakeformen. Etter at kaken er stekt, vil epleskivene bli nærmest usynlige, og bare synes som noen helt tynne lag i kaken. Konsistensen på kaken blir ikke som en vanlig eplekake, men kompakt og nesten litt puddingaktig.

Usynlig eplekake passer veldig godt å servere som dessert.

Server kaken med et melisdryss, og gjerne sammen med iskrem og karamellsaus.

Ingredienser:
♥ 4 store, grønne epler (ca. 550 g epleskiver, se tips)
♥ 3 egg
♥ 1,5 dl helmelk
♥ 50 g smør, smeltet
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 150 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 ss melis
Servering:
♥ vaniljeis
♥ karamellsaus (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)
Fremgangsmåte:
Finn frem eplene og en mandolin (se tips). Skrell eplene og skjær dem i båter. Bruk deretter mandolinen til å høvle eplebåtene i helt tynne skiver (ca. 2 mm tykkelse).


Visp raskt sammen ingrediensene til kakerøren. Den skal bli nokså tynn i konsistensen.

Bland epleskivene med kakerøren. Bruk en slikkepott og eventuelt hendene for å sikre at alle epleskivene blir dekket med deig.


Kle en liten brødform som rommer 1 liter med bakepapir.
Fyll formen med epledeigen. Pass på at det ikke oppstår luftlommer i kaken (se tips).
Legg noen pene epleskiver på toppen og vend om slik at også disse får deig på seg.


Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 1 time. Det er normalt at kaken puffer litt opp under stekingen, og deretter synker sammen igjen ved avkjøling.
La kaken avkjøles til den er helt kald, og helst i kjøleskapet over natten.

Løsne kaken fra formen og flytt den forsiktig over på et kakefat.

Sikt over melis.

Server eplekaken i tykke skiver.

Skikkelig spennende og litt annerledes eplekake!

Eplekaken er nydelig sammen med vaniljeis og karamellsaus.


Tips:
♥ Bruk helst store, faste og litt syrlige epler til denne kaken. Jeg brukte her grønne Granny Smith-epler. Det går også fint å bruke Pink Lady eller syrlige, norske epler. Antall epler vil variere alt ettersom hvor store de er (jeg brukte her 550 g epleskiver).
♥ For å lage denne kaken bør du helst ha en mandolin siden epleskivene ikke skal være tykkere enn 2mm. Hvis du ikke har en mandolin, kan du prøve å skjære tynne epleskiver med en skarp kniv, men da må du prøve å skjære eplebåtene i virkelig tynne skiver, ellers vil ikke denne kaken bli som den skal være. Mandolin fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker (sjekk at mandolinen går an å stille inn med hensyn til tykkelsen på skivene). Pass på at du ikke skjærer deg når du bruker mandolinen!
♥ Husk at epleskivene blir brune hvis de ligger for lenge. Du kan gjerne vispe kakerøren sammen først slik at du kan vende epleskivene inn i kakerøren straks de er ferdighøvlede. Du kan alternativt legge epleskivene i en bolle med kaldt vann og litt sitronsaft i for å hindre misfarging.
♥ Når du skal fylle epledeigen i formen, er det viktig at du ikke får hulrom mellom eplene, for det vil gi "hull" i kaken. Det kan faktisk være lurt å bruke hendene (selv om det blir klissete 😊) og først legge epledeigen i et lag i formen og passe på at hele bunnen blir jevnt dekket. Deretter fylle på med mer av epledeigen, men litt av gangen.
♥ Eplekaken oppbevares i kjøleskapet og serveres kald.
♥ Se også oppskrift på Eplekake fra Normandie og Tarte Tatin, som er en annen verdensberømt, fransk eplekake.

God fornøyelse - og bon appétit! 😃


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 4 store, grønne epler (ca. 550 g epleskiver, se tips)
♥ 3 egg
♥ 1,5 dl helmelk
♥ 50 g smør, smeltet
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 150 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 ss melis
Servering:
♥ vaniljeis
♥ karamellsaus (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)
Finn frem eplene og en mandolin (se tips). Skrell eplene og skjær dem i båter. Bruk deretter mandolinen til å høvle eplebåtene i helt tynne skiver (ca. 2 mm tykkelse).
Visp raskt sammen ingrediensene til kakerøren. Den skal bli nokså tynn i konsistensen.
Bland epleskivene med kakerøren. Bruk en slikkepott og eventuelt hendene for å sikre at alle epleskivene blir dekket med deig.
Kle en liten brødform som rommer 1 liter med bakepapir. Fyll formen med epledeigen. Pass på at det ikke oppstår luftlommer i kaken (se tips). Legg noen pene epleskiver på toppen og vend om slik at også disse får deig på seg.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 1 time. Det er normalt at kaken puffer litt opp under stekingen, og deretter synker sammen igjen ved avkjøling.
La kaken avkjøles til den er helt kald, og helst i kjøleskapet over natten.
Løsne kaken fra formen og flytt den forsiktig over på et kakefat. Sikt over melis.
Server eplekaken i tykke skiver, gjerne sammen med vaniljeis og karamellsaus.
♥ Bruk helst store, faste og litt syrlige epler til denne kaken. Jeg brukte her grønne Granny Smith-epler. Det går også fint å bruke Pink Lady eller syrlige, norske epler. Antall epler vil variere alt ettersom hvor store de er (jeg brukte her 550 g epleskiver).
♥ For å lage denne kaken bør du helst ha en mandolin siden epleskivene ikke skal være tykkere enn 2mm. Hvis du ikke har en mandolin, kan du prøve å skjære tynne epleskiver med en skarp kniv, men da må du prøve å skjære eplebåtene i virkelig tynne skiver, ellers vil ikke denne kaken bli som den skal være. Mandolin fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker (sjekk at mandolinen går an å stille inn med hensyn til tykkelsen på skivene). Pass på at du ikke skjærer deg når du bruker mandolinen!
♥ Husk at epleskivene blir brune hvis de ligger for lenge. Du kan gjerne vispe kakerøren sammen først slik at du kan vende epleskivene inn i kakerøren straks de er ferdighøvlede. Du kan alternativt legge epleskivene i en bolle med kaldt vann og litt sitronsaft i for å hindre misfarging.
♥ Når du skal fylle epledeigen i formen, er det viktig at du ikke får hulrom mellom eplene, for det vil gi "hull" i kaken. Det kan faktisk være lurt å bruke hendene (selv om det blir klissete 😊) og først legge epledeigen i et lag i formen og passe på at hele bunnen blir jevnt dekket. Deretter fylle på med mer av epledeigen, men litt av gangen.
♥ Eplekaken oppbevares i kjøleskapet og serveres kald.
♥ Se også oppskrift på Eplekake fra Normandie og Tarte Tatin, som er en annen verdensberømt, fransk eplekake.
Skriv ny kommentar