Hjemmelaget karamellsaus

25.04.2018


Hei dere! 

Det har vært en travel dag og det nærmer seg definitivt leggetid for mitt vedkommende, men jeg stikker bare raskt innom her først for å poste oppskrift på denne deilige karamellsausen. Egentlig akkurat samme oppskrift som Salt karamellsaus, bare at jeg har droppet saltet her. 

Denne hjemmelagde karamellsausen er bare supergod, og egner seg til det meste, alt fra fyll i kaker, makroner og gjærbakst til å helle over pannekaker, vafler og iskrem. Et glass med hjemmelaget karamellsaus er også fint å gi bort i gave.

Lett å lage, så her er det bare å sette i gang med å lage seg karamellsaus og nyte! Smile 

 

Ingredienser:

♥ 300 g sukker
♥ 3 ss vann
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g smør
 

Fremgangsmåte:

Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar ca. 10-15 minutter).

Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.

Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i ca 5 minutter under stadig omrøring.

Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles til dagen etter.

 

Tips:

♥ Jeg bruker vanlig, saltet meierismør i karamellen.

♥ Konsistensen på karamellsausen bestemmes av hvor lenge du koker den, og husk at den blir en god del tykkere ved avkjøling.

♥ Karamellsausen oppbevares på tett glass i kjøleskapet. Karamellsausen kan imidlertid bli hard av å oppbevares kaldt lenge. La sausen derfor gjerne stå i romtemperatur en stund før servering eller varm den i mikrobølgeovn, så blir den mer flytende igjen.

♥ Se også oppskrift på Karamellsaus med vikingmelk og vanilje og Caramel Sauce (Amerikansk karamellsaus).
 

YUM! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Hjemmelaget karamellsaus

Ingredienser

♥ 300 g sukker
♥ 3 ss vann
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g smør

Fremgangsmåte

Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar ca. 10-15 minutter).

Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.

Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i ca 5 minutter under stadig omrøring.

Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles til dagen etter.

Tips

♥ Jeg bruker vanlig, saltet meierismør i karamellen.

♥ Konsistensen på karamellsausen bestemmes av hvor lenge du koker den, og husk at den blir en god del tykkere ved avkjøling.

♥ Karamellsausen oppbevares på tett glass i kjøleskapet. Karamellsausen kan imidlertid bli hard av å oppbevares kaldt lenge. La sausen derfor gjerne stå i romtemperatur en stund før servering eller varm den i mikrobølgeovn, så blir den mer flytende igjen.

25.04.2018
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet