Kokoskake med sitronfyll og marengskrem

26.04.2018


Hei dere! 

Så er det helg igjen..  Jeg reiser på en liten, koselig helgetur til Tromsø i morgen kveld, og når jeg er tilbake i Oslo, har det faktisk blitt ... mai! Deilig at det endelig er vår! Smile 

Her kommer en deilig, amerikansk kokoskake. Den myke kakebunnen deles i to lag og fylles med en herlig og akkurat passe syrlig sitronkrem. Fyllet smaker nydelig i kombinasjon med den søte marengskremen som dekker kaken.

 

 

Kokosflak som jeg har pyntet kaken med, får du blant annet kjøpt i helsekostforretninger.

Denne kaken er perfekt til vårens kommende festlige anledninger!

 

 

Ingredienser:

Kokoskake
♥ 100 g smør
♥ 175 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1,5 dl kulturmelk
♥ 175 g hvetemel
♥ 50 g kokos

Sitronkrem:
♥ 2 eggeplommer
♥ 75 g sukker
♥ 0,5 dl sitronsaft
♥ 1 ss finrevet sitronskall
♥ 50 g smør

Marengskrem:
♥ 2 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 0,5 dl kaldt vann
♥ 1 ss lys sirup
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 2 dl kokosflak

 

Fremgangsmåte:

Sitronkrem:

Start kvelden i forveien med å gjøre klar sitronkremen:

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett bollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Varm opp sitronkremen over vanndampen mens du visper, helt til kremen blir tykk og kremete.

Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.

Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet til dagen etter.


Kokoskake:

Til kakebunnen piskes først mykt smør og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland de øvrige ingrediensene i smørkremen og rør til du får en jevn deig.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl kaken til den er helt kald.

Del den kalde kakebunnen i to deler. Fyll kaken med sitronkremen.

 

 

 

 

 


Marengskrem:

Ha alle ingrediensene til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem. Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca. 1 minutt til så den avkjøles noe.

 

 

Fordel marengskremen over hele kaken.

 

 

Pynt ved å drysse over kokosflak.

 

 

Lekker kake! 

 

 

Tips:

♥ Sitronkremen bør stå i kjøleskapet over natten for at det skal bli tykt nok. 

♥ Marengskremen bør has på kaken straks den er ferdigpisket.

♥ Denne kaken oppbevares i kjøleskapet, men tåler å stå noen timer i romtemperatur siden den ikke innholder pisket krem. Den kan fryses, men personlig fortrekker jeg å ikke gjøre det siden jeg synes at marengskremen blir veldig klissete i fryseren. Men det går veldig fint å lage klar kakebunn med sitonfyll og fryse dette ned, så kan du lage og pynte kaken med marengskremen på serveringsdagen. 

 

 

Klar for litt kaffe og kake i helgen?  Smile

 


Jeg synes du bør unne deg en smak av denne deilige kaken her... 

 

 

Nam nam! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Kokoskake med sitronfyll og marengskrem

Ingredienser

Kokoskake
♥ 100 g smør
♥ 175 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1,5 dl kulturmelk
♥ 175 g hvetemel
♥ 50 g kokos

Sitronkrem:
♥ 2 eggeplommer
♥ 75 g sukker
♥ 0,5 dl sitronsaft
♥ 1 ss finrevet sitronskall
♥ 50 g smør

Marengskrem:
♥ 2 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 0,5 dl kaldt vann
♥ 1 ss lys sirup
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 2 dl kokosflak

Fremgangsmåte

Sitronkrem:
Start kvelden i forveien med å gjøre klar sitronkremen:
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett bollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Varm opp sitronkremen over vanndampen mens du visper, helt til kremen blir tykk og kremete.

Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet til dagen etter.

Kokoskake:
Til kakebunnen piskes først mykt smør og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland de øvrige ingrediensene i smørkremen og rør til du får en jevn deig.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl kaken til den er helt kald.

Del den kalde kakebunnen i to deler. Fyll kaken med sitronkremen.

Marengskrem:
Ha alle ingrediensene til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem. Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca. 1 minutt til så den avkjøles noe.

Fordel marengskremen over hele kaken og pynt ved å drysse over kokosflak.

Tips

♥ Sitronkremen bør stå i kjøleskapet over natten for at det skal bli tykt nok. 

♥ Marengskremen bør has på kaken straks den er ferdigpisket.

♥ Denne kaken oppbevares i kjøleskapet, men tåler å stå noen timer i romtemperatur siden den ikke innholder pisket krem. Den kan fryses, men personlig fortrekker jeg å ikke gjøre det siden jeg synes at marengskremen blir veldig klissete i fryseren. Men det går veldig fint å lage klar kakebunn med sitonfyll og fryse dette ned, så kan du lage og pynte kaken med marengskremen på serveringsdagen. 

2 kommentarer

Det der så ut som ei meget god kake :)
Men lurte også på hvilket merke er kaffi koppen?

Hei. Kan denne kaken stå en dag før den serveres? Altså to dager etter sitronkrem er laget.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet