
Fru Hoffslien drev visst nok et pensjonat i Lillehammer, hvor hun gledet mange beboere med sin fikenkake.
Kaken er kjempegod og inneholder både hakkede fiken, hakkede aprikoser og grovhakkede, skåldede mandler.
4 egg
250 g sukker
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
200 g tørkede fiken
200 g tørkede aprikoser
100 g skåldede mandler
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Skjær opp fiken og aprikoser i tynne strimler. Hakk de skåldede mandlene grovt. Bland tørket frukt og mandler med 2-3 ss av hvetemelet (dette forhindrer at frukten og nøttene synker til bunns i kaken under stekingen).
Sikt resten av hvetemelet med bakepulver og vend inn i eggedosisen. Ikke rør mer enn nødvendig for å få en klumpfri deig. Bland så forsiktig inn den melete frukt- og nøtteblandingen.
Ha deigen i en smurt brødform (2 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i ca 1 time og 15 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen med en skarp kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret og legg kaken på et passende kakefat.
Kaken oppbevares godt innpakket i plast. Den egner seg godt til frysing.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4344 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 785
Brukere i dag: 4791
Brukere siste 7 dager: 142317
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar