Fruktkake med te

Fruktkake med te

11.10.2004


Dette er en veldig god fruktkake med spennende smak av Earl Grey te.

God til hverdags f.eks. sammen med en kopp rykende varm te. Kaken er også kjempefin å ta med på tur!

Oppskriften inneholder ikke smør og passer til liten langpanne.

Fruktkake med te

Ingredienser

50 g sukat
50 g apsikat
75 g korinter
125 g rosiner
60 g røde cocktailbær (1 pk)
1 tepose (Earl Grey Tea)
3 dl kokende vann
2 egg
200 g sukker
375 g hvetemel
2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Kok opp vannet i en liten kjele og la teposen trekke i vannet i 10-15 min. Fjern teposen. Ha sukat, apsikat, korinter og rosiner i kjelen med te. Varm opp til kokepunktet, ta kjelen fra platen og sett på et lokk. La frukten trekke i den varme teen i 1-2 timer (eller lenger, hvis du vil).

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i den oppbløtede frukten og resten av teen i kjelen. Del hvert cocktailbær i fire og bland i deigen. Sikt sammen mel og bakepulver og tilsett. Bland til en jevn deig.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30-35 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i fire lengder fra langsiden (hver lengde blir da ca 7x20 cm). Del hver lengde opp i skiver.

Tips

Kaken er kjempefin å fryse!

11.10.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter