Gammeldagse fløtevafler

Gammeldagse fløtevafler
Ingredienser

50 g smør
1,5 dl vann
100 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Servering:
sukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland med kaldt vann, vaniljesukker og hvetemel. Pisk kremfløten til krem og vend i.

La deigen stå i kjøleskapet i ca 1 time. Deigen blir da helt tykk.
Stek vaflene i vaffeljern på svak varme. Bruk ca 2 toppede ss deig til hver vaffelplate. Deigen vil smelte i varmen og flyte utover. Vaflene er ferdige når de er gjennomsiktige og helt lysegyldne.

Fløtevaflene spises helt nystekte med sukker på.

Tips

Denne deigen er såpass fet at du ikke trenger smør til steking av vaflene.

Ikke bruk for sterk varme på jernet, for vaflene brennes lett. Pass på!

Vaflene bør absolutt spises varme og helt nystekte!

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift