Gelato alla vaniglia (Italiensk vaniljeis)


Italia har verdens beste iskrem!   Yum

"Gelato" kan lett lages hjemme, enten du har iskremmaskin eller ikke. Her er en nydelig variant med vaniljesmak.

Isen er like god enten du serverer den som den er eller med et dryss revet sjokolade.

 

 


 

Heart

 

Det som kjennetegner ekte "Gelato" er at isen lages med både fløte og melk. Blandingen varmes til den tykner såpass at sausen legger seg bak på skjeen som et tynt lag.  Den spesielle tilberedningsmåten gir også en annerledes konsistens på isen, som gjør "Gelato" til noe helt spesielt.

 

 

"Gelato alla vaniglia" er "Gelato" laget med ekte vaniljestang og smaker fantastisk!

 

Ingredienser:

♥ 2 dl helmelk
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 6 eggeplommer
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte:

Ha melk, sukker og 2,5 dl kremfløte i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha både frøene og vaniljestangen i fløtemelken. Kok opp blandingen og ta kjelen av platen. La blandingen trekke og avkjøles i 10 minutter før du fjerner vaniljestangen.

Pisk eggeplommene luftige i en bolle sammen med vaniljeekstrakt. Bland omtrent halvparten av den lunkne fløtemelken med eggene. Ha dette tilbake i kjelen med resten av fløtemelken.

Varm opp under omrøring på middels varme til blandingen tykner nok til at den legger seg som et lag på baksiden av røresleiven din. Det er viktig at blandingen ikke koker, for da skiller den seg.

Når blandingen har fått riktig tykkelse, tas kjelen av platen og avkjøles i 1 time.

Pisk de resterende 2 dl kremfløte til krem og vend den inn i den avkjølte vaniljeblandingen.

Kjør blandingen i iskremmaskin, eller sett den i fryseren i noen timer.  La isen tine en stund før du former den til kuler og serverer.

 

 

Fyll opp isen i dessertskåler.

 


Denne isen smaker nydelig i sommervarmen!

 


Hent frem to teskjeer og en skål til å ha revet sjokolade på..

 

 

Sjokoladen river du enkelt i food processor med hakkekniv. Kjør til sjokoladen korner seg.

 

 

Herlig!

 


 Yum 

 

Tips:

♥ Vær nøye på å følge fremgangsmåten nøye, særlig oppvarmingsprosessen. Isen på bildet er laget i fryser og uten iskremmaskin. Det går helt fint!  Smile 

♥ Denne iskremen er nokså hard i frossen tilstand, så beregn god tid før servering. Jeg tror jeg lot isen stå i romtemperatur i minst 20 minutter før den ble myk nok til at jeg kunne forme kuler.

♥ Se også Vaniljeishjerter, som er en enkel oppskrift på vanlig vaniljeiskrem.
 

 

Italiensk "Gelato alla vaniglia" kalles også av og til for "Gelato di crèma".

 


Nydelig konsistens og smak...

 

 

Amore d'Italia!  Amore di gelato!

 


Heart  Heart  Heart  Heart 

 

Gelato alla vaniglia (Italiensk vaniljeis)
Ingredienser

♥ 2 dl helmelk
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 6 eggeplommer
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Ha melk, sukker og 2,5 dl kremfløte i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha både frøene og vaniljestangen i fløtemelken. Kok opp blandingen og ta kjelen av platen. La blandingen trekke og avkjøles i 10 minutter før du fjerner vaniljestangen.

Pisk eggeplommene luftige i en bolle sammen med vaniljeekstrakt. Bland omtrent halvparten av den lunkne fløtemelken med eggene. Ha dette tilbake i kjelen med resten av fløtemelken.

Varm opp under omrøring på middels varme til blandingen tykner nok til at den legger seg som et lag på baksiden av røresleiven din. Det er viktig at blandingen ikke koker, for da skiller den seg.

Når blandingen har fått riktig tykkelse, tas kjelen av platen og avkjøles i 1 time.

Pisk de resterende 2 dl kremfløte til krem og vend den inn i den avkjølte vaniljeblandingen.

Kjør blandingen i iskremmaskin, eller sett den i fryseren i noen timer.  La isen tine en stund før du former den til kuler og serverer.

Tips

♥ Vær nøye på å følge fremgangsmåten nøye, særlig oppvarmingsprosessen. Isen på bildet er laget i fryser og uten iskremmaskin. Det går helt fint!  Smile 

♥ Denne iskremen er nokså hard i frossen tilstand, så beregn god tid før servering. Jeg tror jeg lot isen stå i romtemperatur i minst 20 minutter før den ble myk nok til at jeg kunne forme kuler.

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei. Jeg ville bare spørre om det egentlig skal være egg i Gelato? Har lest flere andre plasser at det ikke skal være egg i italiensk is/Gelato, bare melk og fløte. At det er det, (og fremgangsmåten), som skiller Gelato fra annen iskrem.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift