Gjennombløt sjokoladekake

 

 

 

 

 

Gjennombløt sjokoladekake
Ingredienser

400 g smør
4,5 dl vann
6 ss kakao
9 dl sukker
3 dl lettrømme
4 egg
2 ts natron
9 dl hvetemel

Glasur (se tips):
100 g smør
6 ss melk
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
350 g melis

Pynt:
kakestrøssel

Fremgangsmåte

Ha smør, vann og kakao i en stor kjele og kok opp. Ta kjelen av platen. Rør i sukkeret. Pisk så inn rømmen og deretter ett egg om gangen (bruk stålvisp eller elektrisk håndmikser og rør godt mellom hvert egg). Bland deretter inn natron og hvetemel. Rør godt til du får en jevn deig. (Merk at dette blir en deig som er nokså tynn og flytende i konsistensen, og det er slik den skal være!)

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Lag imens glasuren: Smelt smøret og bland i de øvrige ingrediensene til du får en glatt glasur.

Når kaken tas ut av ovnen, prikkes kaken straks med en gaffel slik at du får masse hull over hele kaken. Hell over den varme glasuren og smør den jevnt utover kaken med en smørekniv (se tips). Dryss over kakestrøssel. La kaken bli stående slik i langpannen til den er helt kald (gjerne i kjøleskapet).

Del den kalde kaken opp i firkanter med kniv mens den fortsatt er i langpannen. Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

Tips

Det er viktig at du prikker hull i kaken og har over glasuren mens den er varm, ellers vil ikke kaken bli gjennombløt (men den blir selvsagt god likevel). Når kaken er avkjølt, bør kakestykkene løftes ut av langpannen med en stekespade, slik at du ikke ødelegger glasuren på toppen av kaken.

Kaken er holdbar innpakket til plast. Kaken egner seg godt til frysing.

Soaked Chocolate Cake! Denne kaken er helt rågod, men vil du ha den H.E.L.T.  F.A.N.T.A.S.T.I.S.K. !!! lager du enda mer glasur.  Bruk da 150 g smeltet smør, 11 ss melk, 7 ss kakao, 3,5 ts vaniljesukker og 500 g melis. Da får du et enda tykkere kald glasur på toppen av kaken i tillegg til all glasuren som synker inn i kaken.

Se også oppskrift på "Texas sjokoladekake".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

41 kommentarer

Den beste sjokoladekaka jeg har smakt tror jeg.Takk for oppskrift på Gjennombløt sjokoladekake :)

Hvis man skal lage den i rundform 24 cm, e det bare å halvere oppskrifta da? :)

Det blir nok for høy kake. Til halv oppskrift, vil jeg anta at du må ha en form som er 26 cm i diameter. Men test det gjerne ut og gi meg tilbakemelding etterpå. Lønner seg uansett ikke å fylle formen mer enn 2/3 full så du ikke risikerer at kakedeigen renner over kanten av formen under stekingen. Får du deig til overs, kan du fordele den i noen muffinsformer (de stekes da kortere tid, sjekk med kakenål).

Jeg gjorde det en gang og ja kaken ble kjempehøy og ikke ferdigstekt i midten.. Men gjestene synst den smakte helt fantastisk (noe jeg også synst til tross for at den ikke var helt gjennomstekt. Men jeg vil noko ikke annbefale å gjøre det om du vil ha en gjennomstekt kake ;)

Denne såg helt herlig ut! Men går det fint å halvere oppskriften og bruke en liten langpanne? (20*30cm)

Denne oppskrifta har æ brukt i mange år, fall alltid i smak hos liten som hos stor! :) Tusen takk for god oppskrift! :)

Denne kaken skal definitivt testes ut!!:) Men er det noen som har prøvd å bake denne med glutenfritt mel ?? Takknemlig for svar:)

Prøvde ut dobbel oppskrift med denne kaken. I høyeste grad suksessfull! Rømmen kunne helt fint erstattes med både yoghurt, creme freche og kefir (vi var litt tomme for alt av dette, så alt sammen pluss rømme gikk med), og litt av smøret måtte erstattes med olje. Glasuren, derimot, ble best med ordentlig vare, men slett ikke ille med olje heller. Da kunne glasuren røres sammen på fem minutter, når jeg ikke måtte vente på at smøret smeltet. Veldig praktisk når kaken ble ferdig ti-femten minutter etter middag :P Fant ut at store muffins ble ferdige på 20 min, medium store trengte 15 og de små gikk på 10. Dermed ble det muffins i alle størrelser, kveldskake her hjemme og en herlig sjokoladekake til min brors bryllup om to dager. :)

Denne kaken er bare så utrolig digg :-) Jeg har laget den noen ganger nå og den blir spist opp fort. Jeg har i bakepulver istedenfor natron. Syns det går helt fint.

Nydelig kake! Nå skulle det vise seg at jeg glemte å ta i rømme, men kaken ble fantastisk saftig og god! Jeg fikk akkurat smake et stykke av kaken hvor det var brukt rømme, og jeg syns den nesten ble litt for tung og sammenpakket. Passer perfekt dersom du bare ønsker å spise ett stykke:p Begge var nydelige, men det funker i alle fall minst like godt uten rømmen, dersom noen lurer :)

Tak kfor oppskrift!

Halverte oppskrifta og brukte den i ei bamseform. Utrolig god, og falt også i smak hos 4-åringen :)

Noen som har prøvd denne og ondskapsfull sjokoladekake? Den ondskapsfulle er helt fantastisk!!! Men liker å prøve nye ting:)

Denne kaken var god, men minte meg litt om egg. Mener at jeg har pisket eggene godt inn, men man får samtidig smaken av egg i munnen. Hva kan jeg ha gjort galt?

Tusen takk for super oppskrift! Aldri mer tørr sjokoladekake her i gården! Fra nå av skal jeg alltid bruke denne oppskriften. Jeg laget halv porsjon, og fordelte røren i én springform på 24 cm og en hjerteform i omtrent samme størrelse. Kakene ble ikke så høye, men veldig saftige og gode!

Denne kaka er helt magisk god. Selv mannen i huset som hater tørre langpannekaker ber meg bake denne, den er ufattelig saftig og bløt. Passer like godt til barneselskap som til fredagskake på jobben.

Hei! Kan jeg lage denne i langpanne som er 42X29? må oppskriften deles i to? Takk for svar :)

Hei! Hvilket smør er best å bruke i både kake og glasur? Melange? Soft? Meieri? El.? :-) Takk for svar!

Kan denne kaken fungere å stables, eller vil den ikke være fast nok? Skal lage en dåpskake, med marsipanlokk, og kunne tenke meg en skikkelig saftig kakebunn :)

Hei! Er det mulig å lage denne kaken uten egg? Blir den like god da, tenker på den som ikke tåler egg

Kan jeg lage denne med laktosefrie produkter der det evt må brukes? Eller har dette en innvirkning på hvordan kaken blir?

Hei denne er perfekt i barnebursdag alle liker kaken.
Kan denne fryses?

Denne kaken er den aller beste! Helt magisk god. Jeg har bakt maaange sjokoladekaker i mitt liv, denne er desidert best.

Den kan fryses til de som lurer. Smaker like godt etterpå. Spesielt oppvarmet i mikro ;)

Takk for at du deler Kristine <3

Skal man lage to forskjellige glasurer dersom man vil ha ekstra mye glasur? En til å synke ned i kaken, deretter en til å ha på toppen («tips-glasuren»)?

Eller skal man bruke kun «tips-glasuren» til å synke ned i og ha oppå? Ser det er en større porsjon glasur. Skjønner noen hva jeg mener, ha ha? ;)

Denne ble helt fantastisk! Saftig og "kompakt". Nam! Heiv oppi 100gr kokesjokolade i glasuren men den er sikkert kjempegod uten og

Hei.
Går det an å lage smørkrem til denne å pynte den med? Eller blir det for mye?
Tenkte å lage den rund..

Hei!
Kan noen forklare meg hvordan jeg gjør det med glasuren 😄 Jeg vil ha ekstra glasur, men de måla er ikke dobbel porsjon. Vil det si at det skal være de måka i tillegg til original oppskrift på glasur eller i stedenfor?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift