Kaffemarengs

Kaffemarengs

04.07.2008
Kaffemarengs

Ingredienser

3 eggehviter
2 dl sukker
4 ss sterk kaffe (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til marengsen er tykk og blank og stiv.

Vend så forsiktig inn kald, sterk kaffe med en slikkepott. Brune kaffestriper kan godt vises i marengsen.

Sett små marengstopper ved hjelp av to teskjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Stek marengsen midt i ovnen ved 125°C i ca 1 time, til marengsene kjennes tørre og lette. (Har du varmluftsovn, kan du steke to plater samtidig.)

Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks.

Tips

Bruk skikkelig, skikkelig sterk kaffe! Rør for eksempel 2-3 ts kaffepulver ut i 0,5 dl varmt vann. Det gir god kaffesmak på marengsene.

Se også oppskrift på "Marengs", "Jordbærmarengs", "Karamellmarengs" og "Sjokolademarengs" som lages med varmebehandlet marengsmasse, som gir litt en litt mer seig marengstype. Dessuten finner du oppskrift på "Valnøttmarengs".

04.07.2008
Kakekategori: 
Sesong: 

1 kommentarer

I dag har mamma bursdag!! Og jeg vet hun elsker kaffe og jeg vet at denne nettsiden har oppskrifter som er enkle og forstå:) så jeg ville lage kaffe marengs :) og de ble kjempe bare!!!! Og fine !! Liker også godt den italienske marengsen ;)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter