Glaserte aprikoser og pistasjnøtter

03.01.2015


Sukkerglaserte, bløte aprikoser og pistasjnøtter smaker virkelig nydelig til gode oster!

Her servert sammen med Tingvollosten Vismann, som er en veldig god og kremaktig blåskimmelsost.  Osten vant sølvmedalje under World Cheese Awards i Storbritannia i 2013, og er vel verdt den internasjonale anerkjennelsen.

Uansett hvilken ost du velger, er dette deilig tilbehør som er lett å lage!

 

Ingredienser:

♥ 2 dl vann
♥ 1 dl sukker
♥ 200 g tørkede aprikoser
♥ 75 g pistasjnøtter


Fremgangsmåte:

Ha vann, sukker og tørkede aprikoser i en kjele. Kok opp og la aprikosene småkoke i sukkerlaken til de er helt bløte, men fortsatt holder på fasongen, ca. 15 minutter. Ha pistasjnøttene i kjelen sammen med aprikosene de siste par minuttene, så også de blir glaserte av sukkerlaken.

Ha aprikosene og pistasjenøttene i en skål og avkjøl før servering.

 

 

Tips:

♥ Bruk tørkede aprikoser som er myke og fine i fargen og av god kvalitet.

♥ Gni mest mulig av skallet av pistasjnøttene før du har dem i sukkerlaken. Det vil gå av enda mer når de har ligget i den varme laken i noen minutter, slik at den fine grønnfargen kommer frem.


Denne blandigen av søte aprikoser og pistasjnøtter smaker godt til alle slags oster!

Mitt serveringsforslag i dag er som sagt osten Vismann fra Tingvollost. Osten er en blåskimmelsost, men er laget med ekstra mye fløte og har derfor en veldig kremete og mild smak sammenlignet med alle andre blåskimmelsoster jeg har smakt tidligere.

Vismann bærer visstnok sitt navn etter Hans Nielsen Tausan, som var prest i Tingvoll på 1600-tallet. Han ble ansett for å være en svært vis mann, og han hadde blant annet en så stor interesse for stjernehimmelen at han bygde seg et eget stjernekikkehus (referanse matmerk.no).

 

 

Osten Vismann oppbevares i kjøleskapet, men bør stå i romtemperatur i 1 time før servering for at den virkelig skal komme til sin rett.
 

Vismann - mmmm.... en utrolig deilig ost!


Tingvollost står også bak den fantastiske, internasjonalt kjente osten Kraftkar, som er en helt annen type blåskimmelsost - mye kraftigere på smak og fastere og nesten litt kornete i konsistensen. En stor favoritt hjemme hos meg! Du ser forresten litt av Kraftkar på det øverste bildet helt til høyre.. Smile  Se min omtale av Kraftkar da jeg blogget om Cashewnøtter i honning.

I tillegg til god ost, synes jeg det smaker godt med tynne, sprø fruktbrødkjeks. Disse er med dadler, hasselnøtter og gresskarkjerner og smaker herlig til ostefatet!

 

 

Kjeksene er kjøpt i en delikatesseforretning og smaker supergodt til alle slags oster! Kjøp dem hvis du får tak i og prøv selv!  Tror jeg må prøve å lage slike selv hjemme også...  Smile

 

 

Perfekt smakskombinasjon! 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Glaserte aprikoser og pistasjnøtter

Ingredienser

♥ 2 dl vann
♥ 1 dl sukker
♥ 200 g tørkede aprikoser
♥ 75 g pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Ha vann, sukker og tørkede aprikoser i en kjele. Kok opp og la aprikosene småkoke i sukkerlaken til de er helt bløte, men fortsatt holder på fasongen, ca. 15 minutter. Ha pistasjnøttene i kjelen sammen med aprikosene de siste par minuttene, så også de blir glaserte av sukkerlaken.

Ha aprikosene og pistasjenøttene i en skål og avkjøl før servering.

Tips

♥ Bruk tørkede aprikoser som er myke og fine i fargen og av god kvalitet.

♥ Gni mest mulig av skallet av pistasjnøttene før du har dem i sukkerlaken. Det vil gå av enda mer når de har ligget i den varme laken i noen minutter, slik at den fine grønnfargen kommer frem.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet