
150 g smør
1,5 dl sukker
3 egg
5 ts kanel
4 ts bakepulver
3 dl hvetemel
3 dl gløgg (ferdig utblandet)
Pynt:
melisdryss
Pisk mykt smør og sukker hvitt. Pisk inn eggene, ett om gangen. Rør deretter inn gløgg (se tips). Sikt sammen de tørre ingrediensene og tilsett. Bland sammen til du får en jevn deig.
Ha deigen i en brødform (1,5 liter) som er smurt og har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 40-50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken litt i formen før den hvelves ut og avkjøles helt.
Gi kaken et lett dryss med melis før servering.
Bruk gløgg som er avkjølt og ferdig utblandet (se anvisning bak på gløggflasken). Det spiller ingen rolle om du har blandet ut gløggen med vann, sprit eller rødvin - gløggrestene kan brukes i denne kaken uansett.
Det lønner seg å la kaken bli helt kald før du skjærer i den, ellers kan den lett gå i stykker. Kaken er fin å fryse.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4215 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 300.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 1093
Brukere i dag: 5755
Brukere siste 7 dager: 196053
© 2004 - 2019: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar