
100 g smør
1 stort egg
1 dl sukker
1 ts hornsalt
0,5 dl hvetemel
4 dl havregryn (små, lettkokte)
50 g hasselnøtter
Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Tilsett smøret, hornsalt og hvetemel. Rør til deigen er jevn. Tilsett så fint hakkede nøtter og havregryn (se tips).
Form deigen til 25 små kuler. Legg dem med stor avstand på stekeplater dekket med bakepapir (kakene flyter en god del utover under stekingen). Trykk de litt flate med fingrene.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 12 min, til de er lett gyldne. Avkjøl kakene på platen i ca 10 min. Flytt dem så over på rist med en stekeplate og la de avkjøles helt.
Det kan lønne seg å tilsette 3,5 dl havregryn i første omgang og så steke en prøvekake. Dersom du synes at kaken flyter for mye ut, øker du mengden havre med 0,5 - 1 dl.
Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.
Se også oppskrift på "Gammeldagse havrekaker". Disse ligner i konsistens og av utseende, men er uten nøtter.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4216 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 300.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 89
Brukere i dag: 1804
Brukere siste 7 dager: 204519
© 2004 - 2019: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar