Brukere online: 4071
Brukere i dag: 38709
Brukere siste 7 dager: 271266
Jeg synes hjemmelaget granola er kjempegodt, og du finner allerede flere forskjellige varianter HER på bloggen.
I dag skal du få oppskriften på en veldig enkel, men meget smakfull variant. Oppskriften har jeg fått fra Mona, som er en blid og sporty mamma til en jente i klassen til min datter. Mona sa til meg at etter å ha prøvd flere forskjellige oppskrifter på granola, er det likevel alltid denne enkle grunnoppskriften hun vender tilbake til.
Porsjonen er ikke altfor stor og ingrediensene skal bare blandes raskt sammen.
Ingredienser:
♥ 500 g havregryn
♥ 100 g solsikkekjerner
♥ 100 g gresskarkjerner
♥ 75 g fint hakkede mandler
♥ 75 g brunt sukker
♥ 100 g flytende honning
- -
♥ 100 g tranebær
♥ 100 g tropisk fruktblanding
Fremgangsmåte:
Bland de tørre ingrediensene med flytende honning.
Ha blandingen utover en stekeplate og stek den midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter.
Blandingen vendes hvert 10. minutt med en stekespade for å unngå at den blir brent.
Ta granolaen ut av ovnen, avkjøl og tilsett tørket frukt til slutt.
Tips:
♥ Ferdig granola kan oppbevares tørt på glass eller i en krukke.
♥ Oppskriften er merket vegansk, men husk at ikke alle veganere spiser honning. Som alternativ kan man f eks bruke samme mengde lønnesirup. Server da for eksempel med havremelk eller mandelmelk.
Foto hentet fra Instagram der jeg heter kristine_lifeissweet.
Serveringstips:
Lag chiapudding ved å blande 1 ss chiafrø med 1,5 dl vaniljekesam i et glass. 1 boks vaniljekesam gir 2 porsjoner.
La blandingen stå i kjøleskapet over natten.
Server dagen etter med hjemmelaget granola og nydelig, hjemmelaget bringebærsaus, se oppskrift på bringebærcoulis.
Supergodt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g havregryn
♥ 100 g solsikkekjerner
♥ 100 g gresskarkjerner
♥ 75 g fint hakkede mandler
♥ 75 g brunt sukker
♥ 100 g flytende honning
- -
♥ 100 g tranebær
♥ 100 g tropisk fruktblanding
Bland de tørre ingrediensene med flytende honning.
Ha blandingen utover en stekeplate og stek den midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter.
Blandingen vendes hvert 10. minutt med en stekespade for å unngå at den blir brent.
Ta granolaen ut av ovnen, avkjøl og tilsett tørket frukt til slutt.
♥ Ferdig granola kan oppbevares tørt på glass eller i en krukke.
♥ Oppskriften er merket vegansk, men husk at ikke alle veganere spiser honning. Som alternativ kan man f eks bruke samme mengde lønnesirup. Server da for eksempel med havremelk eller mandelmelk.
Skriv ny kommentar