Grove bananmuffins med sjokolade

Grove bananmuffins med sjokolade

29.07.2005


Dette er deilige og sunne bananmuffins med mye godt i!

Oppskriften gir 16 stk.

Grove bananmuffins med sjokolade

Ingredienser

2 egg
50 g sukker
100 g brunt sukker
3/4 dl matolje
3 store bananer
2 ts bakepulver
0,5 ts natron
100 g hvetemel
90 g grov sammalt hvete
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, sukker, brunt sukker og matolje med en stålvisp. Mos bananene (bruk gjerne stavmikser) og tilsett. Sikt sammen hvetemel, natron og bakepulver og ha i. Rør til slutt inn grov sammalt hvete og hakket sjokolade.

Ha papirformer i et muffinsbrett. Fyll i deigen (se tips). Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene litt i formen før de løsnes fra formen med en kniv og forsiktig hvelves ut.

Tips

Bruk godt modne bananer – det gir best smak!

Du får høye muffins hvis du har papirformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett, kan du bruke doble papirformer. Ikke fyll formene mer enn 3/4 fulle, du får da ca 18-20 stk.

29.07.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Hei! Elsker nettsiden din. Jeg bare lurte på omdet går an å droppe bananene i denne oppskriften, og beholde resten? :D

Ville blitt veldig takknelig for svar.

Det går nok alltids an, men jeg har jo ikke prøvd det, så kan ikke svare deg helt sikkert på hvordan smak og konsistens blir da. Det er jo så mange andre muffinsoppskrifter å velge mellom, så hvis du ikke vil ha banan ville jeg vel heller valgt meg en annen oppskrift... Men du kan jo prøve hvis du har lyst:)

Jeg bare elsker alle dine oppskrifter og hele nettsiden! baker minst 1 gang måneden og de fleste oppskriftene jeg følger er her fra! Jeg liker veldig godt at du har sånn knapp med allergier og lite fett osv. Fordi jeg har nemlig nøtteallergi. Men lurte på om du kanskje kunne ordne at men kunne sette to eller flere allergier når man søker siden pappan min har to allergier..........? håper du svarer Mvh Kristina

Hei Kristina, takk for koselig hilsen:) Jeg skal høre med min programmerer om det lar seg ordne:)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter