Grove muffins med havre, eple og blåbær

Grove muffins med havre, eple og blåbær

26.02.2021

Dette er grove muffins med havregryn, sammalt hvete, revet eple og blåbær.

 

 

Muffinsene er fine å ty til når man trenger litt påfyll av energi i løpet av dagen, og passer veldig godt til å ta med seg ut på tur eller i matpakken på skole og jobb.

 

 

Oppskriften gir 6 store muffins.

Det går fint å bruke mindre muffinsformer, men husk da at steketiden blir noen minutter kortere. Sjekk med en kakenål når de er ferdigstekte.

 

 

Ingredienser:

♥ 2 egg
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl olje (nøytral smak)
♥ 2 epler
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 100 g fin sammalt hvete
♥ 75 g havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
♥ 100 g blåbær
♥ 3 ss havregryn (store)
♥ 3 ss brunt sukker

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker luftig. Pisk inn oljen.

Skrell eplene og riv dem på rivjern.

 

 

Vend de revne eplene inn i eggedosisen.

 

 

Bland så inn bakepulver, vaniljesukker, sammalt hvetemel og havregryn (rør så lite som mulig i deigen, se tips).

 

 

La deigen stå og svelle i 20 minutter.

Fordel deigen i store muffinsformer så de blir 2/3 fulle.

 

 

Legg på blåbær og trykk dem lett ned i deigen.

 

 

Dryss over store havregryn og litt brunt sukker til pynt.

 

 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i 15-20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Jeg har her brukt store muffinsformer av silikonmateriale som bare er å dra av muffinsene. Deretter vaskes de og kan brukes på nytt. 

 

 

Herlige, store muffins, med kjempegod smak av eple og blåbær. 

 

 

Herlige å ha med på tur! 

 

 

Mmmm..... 

 

 

Tips:

♥ Rør minst mulig i deigen når du vender inn de tørre ingrediensene. Ikke bruk kjøkkenmaskin. Jeg bruker bare en slikkepott og vender deigen sammen forsiktig for hånd. Dette gjør at muffinsene blir myke og lette i konsistensen i stedet for tunge og kompakte. 

♥ Hvis du foretrekker mindre grove muffins, er det bare å bytte ut fint, sammalt mel med vanlig hvetemel.

♥ Olje kan byttes ut med 100 g smeltet smør. 

♥ Hvis du bruker muffinsformer av vanlig størrelse, reduseres steketiden til 10-15 minutter. 

♥ Muffinsene er fine å fryse og tiner raskt. 

 

 

Kos deg masse!  Smile   

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Grove muffins med havre, eple og blåbær

Ingredienser

♥ 2 egg
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl olje (nøytral smak)
♥ 2 epler
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 100 g fin sammalt hvete
♥ 75 g havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
♥ 100 g blåbær
♥ 3 ss havregryn (store)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker luftig. Pisk inn oljen. Skrell eplene og riv dem på rivjern. Vend de revne eplene inn i eggedosisen. Bland så inn bakepulver, vaniljesukker, sammalt hvetemel og havregryn. La deigen stå og svelle i 20 minutter.

Fordel deigen i store muffinsformer så de blir 2/3 fulle. Legg på blåbær og trykk dem lett ned i deigen. Dryss over store havregryn og litt brunt sukker til pynt.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i 15-20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Rør minst mulig i deigen når du vender inn de tørre ingrediensene. Ikke bruk kjøkkenmaskin. Jeg bruker bare en slikkepott og vender deigen sammen forsiktig for hånd. Dette gjør at muffinsene blir myke og lette i konsistensen i stedet for tunge og kompakte. 

♥ Hvis du foretrekker mindre grove muffins, er det bare å bytte ut fint, sammalt mel med vanlig hvetemel. 

♥ Olje kan byttes ut med 100 g smeltet smør. 

♥ Hvis du bruker muffinsformer av vanlig størrelse, reduseres steketiden til 10-15 minutter. 

♥ Muffinsene er fine å fryse og tiner raskt. 

26.02.2021
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter