Grove rundstykker med tørket frukt og nøtter

Grove rundstykker med tørket frukt og nøtter

06.01.2020

Hei!

På første mandag i 2020 er det mange som har sunne forsetter. Likevel - livet er for kort til å ikke spise skikkelig god mat hver dag - selv om den er sunn! Smile

Dette er kjempegode, grove rundstykker som er fulle av nøtter, kjerner og biter av tørket frukt. Rundstykkene blir mettende og veldig smakfulle.

Spis dem gjerne lunkne med smør og ost på.

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g hvetmel
♥ 100 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 150 g grovt sammalt hvetemel
♥ 2 ts salt
♥ 7 g tørrgjær (halv pakke)
♥ 50 g tranebær
♥ 50 g aprikos
♥ 50 g svisker
♥ 50 g rosiner
♥ 50 g gresskarkjerner
♥ 50 g solsikkekjerner
♥ 100 g hasselnøtter
♥ 4 dl lunkent vann
♥ 0,5 dl flytende honning

Pynt:
♥ 50 g gresskarkjerner


Fremgangsmåte:

Bland hvetemel, havregryn, grovt sammalt mel, salt og tørrgjær i en bolle.

Mål opp mengden tørket frukt. Skjær aprikosene og sviskene i mindre biter. Bland tørkede fruktbiter med gresskarkjerner, solsikkerkjerner og hele hasselnøtter. Ha dette deretter i bollen med melet.

 

 

Bland lunkent vann med flytende honning. Ha dette i bollen og rør sammen til en bløt deig.

 

 

Dekk til og la deigen heve lunt i 1 time.

 

 

Form deigen til 12 rundstykker som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

Pensle med vann og press noen gresskarkjerner på toppen av hvert rundstykke til pynt.

 

 

Etterhev rundstykkene i 20 minutter.

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca 20 minutter, til de er gjennomstekte.

 

 

Avkjøl en liten stund på rist før servering.

 

 

Herlige müslirundstykker! 

 

 

Stappfulle av tørket frukt og nøtter!

 

 

Serveres lunkne og gjerne med smør og ost! 

 

 

Tips:

♥ Du kan variere typer tørket frukt og nøtter etter det du liker og har tilgjengelig. 

♥ I stedet for tørr gjær, kan du bruke en halv pakke fersk gjær (25 g). I så fall kan du løse opp gjæren i det lunkne honningvannet før du blander med det tørre. 

♥ Dette er litt kompakte rundstykker, og det er slik de skal være. Frys gjerne ned de du ikke spiser samme dag. Ved tining kan de med fordel varmes litt i ovnen, så smaker de som nystekte igjen.

 


♥ ♥ ♥ ♥

Grove rundstykker med tørket frukt og nøtter

Ingredienser

♥ 300 g hvetmel
♥ 100 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 150 g grovt sammalt hvetemel
♥ 2 ts salt
♥ 7 g tørrgjær (halv pakke)
♥ 50 g tranebær
♥ 50 g aprikos
♥ 50 g svisker
♥ 50 g rosiner
♥ 50 g gresskarkjerner
♥ 50 g solsikkekjerner
♥ 100 g hasselnøtter
♥ 4 dl lunkent vann
♥ 0,5 dl flytende honning

Pynt:
♥ 50 g gresskarkjerner

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, havregryn, grovt sammalt mel, salt og tørrgjær i en bolle.

Mål opp mengden tørket frukt. Skjær aprikosene og sviskene i mindre biter. Bland tørkede fruktbiter med gresskarkjerner, solsikkerkjerner og hele hasselnøtter. Ha dette deretter i bollen med melet.

Bland lunkent vann med flytende honning. Ha dette i bollen og rør sammen til en bløt deig. Dekk til og la deigen heve lunt i 1 time.

Form deigen til 12 rundstykker som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Pensle med vann og press noen gresskarkjerner på toppen av hvert rundstykke til pynt. Etterhev rundstykkene i 20 minutter.

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca 20 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl på rist.

Tips

♥ Du kan variere typer tørket frukt og nøtter etter det du liker og har tilgjengelig. 

♥ I stedet for tørr gjær, kan du bruke en halv pakke fersk gjær (25 g). I så fall kan du løse opp gjæren i det lunkne honningvannet før du blander med det tørre. 

♥ Dette er litt kompakte rundstykker, og det er slik de skal være. Frys gjerne ned de du ikke spiser samme dag. Ved tining kan de med fordel varmes litt i ovnen, så smaker de som nystekte igjen.

06.01.2020
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei
Jeg fant denne oppskriften under veganske oppskrifter. Får å få rundstykkene helt veganske, byttet jeg ut honning(fra bier) med lys sirup. Jeg liker at fruktene blir myke, så jeg legger oppskåret frukt og nøtter i kaldt vann over natten, og tilpasser vannmengden i oppskriften. (Er sikker på at du også gjør det når du ønsker det).
Jeg lager innimellom veganske kanelsnurrer. Da bruker jeg alltid din oppskrift på verdens beste boller, med melis og smelting av smør og oppkok av melk. Jeg bruker da vegansk smør og soyamelk. Kanelsnurrene blir like gode som med kumelk og smør, dvs. verdens beste kanelsnurrer. Takk for supre oppskrifter.

Takk for supre tips, Anne!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter