Gulrotkake i langpanne med revet eple

Gulrotkake i langpanne med revet eple

27.09.2019


Hei dere!

Endelig helg - og for mange av dere er det kanskje også høstferie! Jippi! 

Både gulrotkake og eplekake er typiske høstkaker. Her har jeg laget en nydelig variant av gulrotkake i langpanne som også inneholder revet eple.

Oppskriften er basert på Gulrotkake fra R.O.O.M. som jeg har hatt på bloggen i over 10 år. Forskjellen er at den kaken også inneholder hakket sjokolade og pyntes med bær. Her har jeg droppet bær og sjokolade, og redusert mengden ostekrem en smule (det er fortsatt rikelig! Smile ).

 

 

Kaken blir kjempesaftig og god! 

 

 

Ingredienser:

Gulrotkake: 
♥ 6 egg
♥ 5 dl matolje
♥ 700 g sukker
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts muskat
♥ 1 ss natron
♥ 1 ss bakepulver
♥ 650 g hvetemel
♥ 800 g revet gulrot
♥ 3 epler

Ostekrem:
♥ 300 g smør
♥ 600 g kremost
♥ 750 g melis
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 2 ss sitronsaft

 

Fremgangsmåte: 

Pisk sammen egg, olje og sukker til massen blir lys. Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene. Bland i.

Riv gulrøttene fint. Skrell og rens eplene og riv disse også. Vend revet gulrot og revet eple i deigen.

Ha deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 50 minutter (sjekk med kakenål på slutten av steketiden). Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.

 

 

Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret. 

 

 

Pisk sammen romtemperert smør, kremost og melis til ostekremen. Smak til med vaniljesukker og sitronsaft.

Bre ostekremen over kaken.

 

 

Lager her litt mønster i ostekremen ved hjelp av smørekniven. 

 

 

Mmmm... saftig gulrotkake med et lite hint av eple.

 

 

Eplene i deigen gir ikke så veldig mye smak, men bidrar til at gulrotkaken blir ekstra saftig. 

 

 

Del kaken i firkanter. 

 

 

Digg gulrotkake i langpanne! 

 

 

Tips:

♥ Jeg har tilpasset oppskriften til stor langpanne (ca 30 x 40 cm). Halverer du oppskriften, passer den til liten langpanne (ca 20 x 30 cm). 

♥ Kakestykkene er fine å fryse, både med og uten ostekrem. 

 

Se også oppskrift på helt klassisk Gulrotkake i langpanne, som er blant de mest populære oppskriftene her på Det søte liv! 

 

 

 ♥ Yummy! ♥

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Gulrotkake i langpanne med revet eple

Ingredienser

Gulrotkake:
♥ 6 egg
♥ 5 dl matolje
♥ 700 g sukker
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts muskat
♥ 1 ss natron
♥ 1 ss bakepulver
♥ 650 g hvetemel
♥ 800 g revet gulrot
♥ 3 epler

Ostekrem:
♥ 300 g smør
♥ 600 g kremost
♥ 750 g melis
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, olje og sukker til massen blir lys. Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene. Bland i.

Riv gulrøttene fint. Skrell og rens eplene og riv disse også. Vend revet gulrot og revet eple i deigen.

Ha deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 50 minutter (sjekk med kakenål på slutten av steketiden). Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret. 

Pisk sammen romtemperert smør, kremost og melis til ostekremen. Smak til med vaniljesukker og sitronsaft.

Bre ostekremen over kaken. Del kaken i firkanter. 

Tips

♥ Jeg har tilpasset oppskriften til stor langpanne (ca 30 x 40 cm). Halverer du oppskriften, passer den til liten langpanne (ca 20 x 30 cm). 

♥ Kakestykkene er fine å fryse, både med og uten ostekrem. 

27.09.2019
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter