Sjokoladekake med Kinder Bueno (Kinderkake)

Sjokoladekake med Kinder Bueno (Kinderkake)

25.09.2019


Personlig er jeg ikke superfan av det hvite fyllet i klassisk Kindersjokolade, men Kinder Bueno derimot er jeg kjempefan av!

 

 

Hvis du ikke har smakt Kinder Bueno enda, er det på høy tid!  Smile   

Kinder Bueno er en nydelig, luftig kjekssjokolade med bløtt nougatfyll. For oss som elsker kombinasjonen sjokolade og hasselnøtt, er dette en favorittsjokolade!

Her har jeg laget en luftig sjokoladekakebunn som jeg har fylt med lys og lett, fløtebasert melkesjokoladekrem. Jeg har i tillegg brukt hakkede Kinder Bueno i fyllet og biter av Kinder Bueno som pynt.

 

 

Kjempegod sjokoladekake!

 


  Yum  

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunn:
♥ 5 egg
♥ 200 g sukker
♥ 150 g smør
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 150 g hvetemel
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts bakepulver

Melkesjokoladekrem:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 300 g melkesjokolade

Fyll:
♥ 2 pk Kinder Bueno (totalt 4 stenger)

Pynt:
♥ 2 pk Kinder Bueno (totalt 4 stenger)
♥ 50 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Start gjerne kvelden i forveien med å lage både kakebunnen og å forberede melkesjokoladekremen:

Kakebunn:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Sikt sammen hvetemel, kakaopulver og bakepulver. Vend forsiktig det tørre og sjokoladesmøret vekselsvis inn i eggedosisen. Rør til deigen blir klumpfri, men ikke lenger enn nødvendig slik at du bevarer luftigheten i kakerøren.

Hell kakerøren i en rund form, 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Pakk den inn i plast og oppbevar den kjølig til dagen etter.


Melkesjokoladekrem:

Forbered melkesjokoladekremen ved å først koke opp kremfløten. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt melkesjokolade. La melkesjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen med sjokoladefløten i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter tas kjelen med melkesjokoladefløten ut av kjøleskapet.

 

 

Rør den jevn med en slikkepott og pisk den deretter opp med en elektrisk håndmikser til du får en tykk, glatt sjokoladekrem.

 


 

Montering av kaken:

Løsne kaken fra formen og dra av bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste kakebunnen på et fat.

Fordel halvparten av melkesjokoladekremen over kakebunnen.

 

 

Hakk opp 4 pinner Kinder Bueno (2 pk) og fordel dette oppå melkesjokoladekremen.

 

 

Legg på den andre kakebunnen og dekk hele kaken med resten av melkesjokoladekremen.

 

 

Jeg lagde her rillemønster i kanten på kaken med en taggete deigskrape.

 

 

Pynt kaken med biter av Kinder Bueno og ringle over smeltet sjokolade til slutt.

 

 

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

 

 

Så lekker sjokoladekake! 

 

 

Det fine med denne sjokoladekaken er at både kaken og sjokoladekremen er så luftig i konsistensen, som gjør at kaken blir mindre mektig enn mange andre sjokoladekaker. 

 

 

 

Tips:

♥ Kinder Bueno får kjøpt i utvalgte kiosker og matbutikker. Jeg hamstrer gjerne med meg når jeg er på reise. Smile  

 

 

♥ Pass på at du ikke pisker melkesjokoladefløten for lenge. Det tar bare noen sekunder til den blir en myk sjokoladekrem. Pisker du for lenge, blir sjokoladekremen kornete.

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er fylt. Rester kan oppbevares i kjøleskapet innpakket i plast. Jeg synes ikke at denne kaken egner seg så godt til frysing fordi jeg synes at sjokoladekremen blir litt kornete og rennende etter å ha vært fryst. 

 

 

Hvis du fikk lyst på sjokoladekake nå, skjønner jeg deg godt..!  Wink 

 

 

Denne kaken er virkelig herlig! 

 

 

Jeg er snart tilbake her på bloggen.

Klemmer fra meg til deg! 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

 

Sjokoladekake med Kinder Bueno (Kinderkake)

Ingredienser

Sjokoladekakebunn:
♥ 5 egg
♥ 200 g sukker
♥ 150 g smør
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 150 g hvetemel
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts bakepulver

Melkesjokoladekrem:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 300 g melkesjokolade

Fyll:
♥ 2 pk Kinder Bueno (totalt 4 stenger)

Pynt:
♥ 2 pk Kinder Bueno (totalt 4 stenger)
♥ 50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Start gjerne kvelden i forveien med å lage både kakebunnen og å forberede melkesjokoladekremen:

Kakebunn:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Sikt sammen hvetemel, kakaopulver og bakepulver. Vend forsiktig det tørre og sjokoladesmøret vekselsvis inn i eggedosisen. Rør til deigen blir klumpfri, men ikke lenger enn nødvendig slik at du bevarer luftigheten i kakerøren.

Hell kakerøren i en rund form, 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Pakk den inn i plast og oppbevar den kjølig til dagen etter.

Melkesjokoladekrem:
Forbered melkesjokoladekremen ved å først koke opp kremfløten. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt melkesjokolade. La melkesjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen med sjokoladefløten i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter tas kjelen med melkesjokoladefløten ut av kjøleskapet. Rør den jevn med en slikkepott og pisk den deretter opp med en elektrisk håndmikser til du får en tykk, glatt sjokoladekrem.

Montering av kaken:
Løsne kaken fra formen og dra av bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste kakebunnen på et fat. Fordel halvparten av melkesjokoladekremen over kakebunnen. Hakk opp 4 pinner Kinder Bueno (2 pk) og fordel dette oppå melkesjokoladekremen. Legg på den andre kakebunnen og dekk hele kaken med resten av melkesjokoladekremen.

Pynt kaken med biter Kinder Bueno og ringle over smeltet sjokolade til slutt. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

Tips

♥ Kinder Bueno får kjøpt i utvalgte kiosker og matbutikker. Jeg hamstrer gjerne med meg når jeg er på reise.

♥ Pass på at du ikke pisker melkesjokoladefløten for lenge. Det tar bare noen sekunder til den blir en myk sjokoladekrem. Pisker du for lenge, blir sjokoladekremen kornete.

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er fylt. Rester kan oppbevares i kjøleskapet innpakket i plast. Jeg synes ikke at denne kaken egner seg så godt til frysing fordi jeg synes at sjokoladekremen blir litt kornete og rennende etter å ha vært fryst. 

25.09.2019
Kakekategori: 

22 kommentarer

Er det 180 grader varmluft eller vanlig?

Hei! Jeg bruker vanlig over- og undervarme med mindre det står eksplisitt i oppskriften at jeg bruker varmluft.

Hei, jeg skulle gjerne ha hatt en sånn buenokake til min kone sin bursdag, jeg lurte på om du tar imot noen bestillinger eller kunne vært så grei å laget en??:)

mvh/
Josef

Må melkesjokoladekremen stå i kjøleskap over natten?

Lurer jeg på også! Står plager kaken nå..

Ja, anbefaler det for at man skal være sikker på at sjokoladekremen stivner ved pisking. Det kan også gå å la kremen stå kaldt i 4-5 timer. Har man ikke tid til det, kan man prøve å ha sjokoladefløten en stund i fryseren, men rør da ofte rundt i den slik at det ikke blir frosne partier i sjokoladefløten.

Hei! Hvis man ønsker litt mørkere krem, har du testet å bytte ut litt av melkesjokkisen med kokesjokolade?

Det går fint!

Hei!
Hvordan ringer du over smeltet sjokolade?
Her ble det klattet på..
Men ble ikke så værst..

Smelter sjokoladen og har den i en liten sprøytepose som jeg lager av bakepapir. Så bare sprøyter jeg litt rundt på kaken i tynn stråle.
Kan også smeltes og ringles over kaken med en teskje, men da blir det tykkere striper.
Kaken din ble sikkert mer enn fin nok, Marianne! :-)

Denne kan fint lages glutenfri. Bytter ut hvetemel med glutenfri melblanding (semper) og det ble veldig bra resultat. Må bruke annen sjokolade enn bueno da. Og melkesjokolade kan inneholde spor av gluten. Har prøvd med vaniljekrem inni og jordbær.
Veldig god kake og oppskrift

Takk for tips, Line!

Hei,

Har ett spørsmål.
Kan jeg bake en kake som pyntes/serveres 2 dager etter?
At kaken blir bakt fredag kveld, men blir delt opp og pyntet på søndag?

Hei, prøvde du å gjøre det klart 2 dager før? Vurderer å gjøre det selv, men usikker på om det blir like bra:)

Hei, det går så klar, men kaken kan bli litt tørr.
Jeg anbefaler å servere kaken dagen etter og ikke vente i 2 dager. Altså at kakebunnen og sjokoladefløten lages dag 1 og så pisker man opp sjokoladefløten og pynter kaken på dag 2. Da er det viktig at kakebunnen pakkes godt inn i plast så den ikke blir tørr.

Nestbest er å bake kaken 2 dager før og pakke den inn i plast til serveringsdagen. Så lage sjokoladefløten og dekke til med plastfolie for å la den stå i kjøleskapet på serveringdagen. Å piske opp sjokoladefløten og så fylle og pynte kaken ville jeg imidlertid gjort på selve serveringsdagen.

Til de som lagde kaken, var den god som forventet? Like enkel å lage som det står beskrevet?

Enkel å lage, men jeg brukte ikke all kremen og det er jeg sjeleglad for nå! Jeg syntes det ble litt i det mektigste laget, så jeg likte kaken best fra under kremen på toppen og ned. Selve kaka var god, og det lille laget med krem i midten. Hadde mer på toppen og det ble altfor mektig. Var kvalm i nesten ett døgn etterpå.

Kaka var god, men bueno sjokoladen i midten ble veldig seig.. anbefaler å bruke en annen type sjokolade i midten..

Er det meningen at all kremen skal brukes? Jeg var redd for å ta for mye i midten. Klæsja på så mye jeg bare kunne rundt og oppå, men sitter fortsatt igjen med en god del. Ser nå at fyllet i midten ser høyere ut på bildene til slutt iforhold til mengde jeg har tatt, tror jeg. Kaka mi ble mye lavere også og rund i kantene, fikk den ikke like "firkanta", høy og fin som deg noe jeg ikke regnet med heller da du har mer utstyr og peiling. Ser ut som du har bygd opp kantene med krem, det var ikke så lett å påføre her hjemme. Det ble enkelt og greit påført og dratt utover med slikkepott, hehe.

Min ble rund på toppen, ikke rett som din. Jeg fikk heller ikke kremen så glatt og fin som deg, både på toppen og rundt.

Et tips til deg nesten fang du baker og kaker blir rundt oppå, så ta den av bakepapiret og snu den opp ned og la den stå slik en stund, så blir den rett etterhvert

hei, eg tenkte jeg skulle lage denne kaken til min søster i konfirmasjon, går det at eg lager klart bunn og krem på morningen en fredag f’eks åsså kan eg pisken den og lage den ferdig på kvelden siden konfirmasjonen er lørdagsmårning å rekker ikkje å gjøre den da?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter