Sjokoladekake med Kinder Bueno (Kinderkake)

Sjokoladekake med Kinder Bueno (Kinderkake)

25.09.2019


Personlig er jeg ikke superfan av det hvite fyllet i klassisk Kindersjokolade, men Kinder Bueno derimot er jeg kjempefan av!

 

 

Hvis du ikke har smakt Kinder Bueno enda, er det på høy tid!  Smile   

Kinder Bueno er en nydelig, luftig kjekssjokolade med bløtt nougatfyll. For oss som elsker kombinasjonen sjokolade og hasselnøtt, er dette en favorittsjokolade!

Her har jeg laget en luftig sjokoladekakebunn som jeg har fylt med lys og lett, fløtebasert melkesjokoladekrem. Jeg har i tillegg brukt hakkede Kinder Bueno i fyllet og biter av Kinder Bueno som pynt.

 

 

Kjempegod sjokoladekake!

 


  Yum  

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunn:
♥ 5 egg
♥ 200 g sukker
♥ 150 g smør
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 150 g hvetemel
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts bakepulver

Melkesjokoladekrem:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 300 g melkesjokolade

Fyll:
♥ 2 pk Kinder Bueno (totalt 4 stenger)

Pynt:
♥ 2 pk Kinder Bueno (totalt 4 stenger)
♥ 50 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Start gjerne kvelden i forveien med å lage både kakebunnen og å forberede melkesjokoladekremen:

Kakebunn:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Sikt sammen hvetemel, kakaopulver og bakepulver. Vend forsiktig det tørre og sjokoladesmøret vekselsvis inn i eggedosisen. Rør til deigen blir klumpfri, men ikke lenger enn nødvendig slik at du bevarer luftigheten i kakerøren.

Hell kakerøren i en rund form, 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Pakk den inn i plast og oppbevar den kjølig til dagen etter.


Melkesjokoladekrem:

Forbered melkesjokoladekremen ved å først koke opp kremfløten. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt melkesjokolade. La melkesjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen med sjokoladefløten i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter tas kjelen med melkesjokoladefløten ut av kjøleskapet.

 

 

Rør den jevn med en slikkepott og pisk den deretter opp med en elektrisk håndmikser til du får en tykk, glatt sjokoladekrem.

 


 

Montering av kaken:

Løsne kaken fra formen og dra av bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste kakebunnen på et fat.

Fordel halvparten av melkesjokoladekremen over kakebunnen.

 

 

Hakk opp 4 pinner Kinder Bueno (2 pk) og fordel dette oppå melkesjokoladekremen.

 

 

Legg på den andre kakebunnen og dekk hele kaken med resten av melkesjokoladekremen.

 

 

Jeg lagde her rillemønster i kanten på kaken med en taggete deigskrape.

 

 

Pynt kaken med biter av Kinder Bueno og ringle over smeltet sjokolade til slutt.

 

 

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

 

 

Så lekker sjokoladekake! 

 

 

Det fine med denne sjokoladekaken er at både kaken og sjokoladekremen er så luftig i konsistensen, som gjør at kaken blir mindre mektig enn mange andre sjokoladekaker. 

 

 

 

Tips:

♥ Kinder Bueno får kjøpt i utvalgte kiosker og matbutikker. Jeg hamstrer gjerne med meg når jeg er på reise. Smile  

 

 

♥ Pass på at du ikke pisker melkesjokoladefløten for lenge. Det tar bare noen sekunder til den blir en myk sjokoladekrem. Pisker du for lenge, blir sjokoladekremen kornete.

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er fylt. Rester kan oppbevares i kjøleskapet innpakket i plast. Jeg synes ikke at denne kaken egner seg så godt til frysing fordi jeg synes at sjokoladekremen blir litt kornete og rennende etter å ha vært fryst. 

 

 

Hvis du fikk lyst på sjokoladekake nå, skjønner jeg deg godt..!  Wink 

 

 

Denne kaken er virkelig herlig! 

 

 

Jeg er snart tilbake her på bloggen.

Klemmer fra meg til deg! 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

 

Sjokoladekake med Kinder Bueno (Kinderkake)

Ingredienser

Sjokoladekakebunn:
♥ 5 egg
♥ 200 g sukker
♥ 150 g smør
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 150 g hvetemel
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts bakepulver

Melkesjokoladekrem:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 300 g melkesjokolade

Fyll:
♥ 2 pk Kinder Bueno (totalt 4 stenger)

Pynt:
♥ 2 pk Kinder Bueno (totalt 4 stenger)
♥ 50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Start gjerne kvelden i forveien med å lage både kakebunnen og å forberede melkesjokoladekremen:

Kakebunn:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Sikt sammen hvetemel, kakaopulver og bakepulver. Vend forsiktig det tørre og sjokoladesmøret vekselsvis inn i eggedosisen. Rør til deigen blir klumpfri, men ikke lenger enn nødvendig slik at du bevarer luftigheten i kakerøren.

Hell kakerøren i en rund form, 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Pakk den inn i plast og oppbevar den kjølig til dagen etter.

Melkesjokoladekrem:
Forbered melkesjokoladekremen ved å først koke opp kremfløten. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt melkesjokolade. La melkesjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen med sjokoladefløten i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter tas kjelen med melkesjokoladefløten ut av kjøleskapet. Rør den jevn med en slikkepott og pisk den deretter opp med en elektrisk håndmikser til du får en tykk, glatt sjokoladekrem.

Montering av kaken:
Løsne kaken fra formen og dra av bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste kakebunnen på et fat. Fordel halvparten av melkesjokoladekremen over kakebunnen. Hakk opp 4 pinner Kinder Bueno (2 pk) og fordel dette oppå melkesjokoladekremen. Legg på den andre kakebunnen og dekk hele kaken med resten av melkesjokoladekremen.

Pynt kaken med biter Kinder Bueno og ringle over smeltet sjokolade til slutt. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

Tips

♥ Kinder Bueno får kjøpt i utvalgte kiosker og matbutikker. Jeg hamstrer gjerne med meg når jeg er på reise.

♥ Pass på at du ikke pisker melkesjokoladefløten for lenge. Det tar bare noen sekunder til den blir en myk sjokoladekrem. Pisker du for lenge, blir sjokoladekremen kornete.

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er fylt. Rester kan oppbevares i kjøleskapet innpakket i plast. Jeg synes ikke at denne kaken egner seg så godt til frysing fordi jeg synes at sjokoladekremen blir litt kornete og rennende etter å ha vært fryst. 

25.09.2019
Kakekategori: 

4 kommentarer

Er det 180 grader varmluft eller vanlig?

Må melkesjokoladekremen stå i kjøleskap over natten?

Lurer jeg på også! Står plager kaken nå..

Hei! Hvis man ønsker litt mørkere krem, har du testet å bytte ut litt av melkesjokkisen med kokesjokolade?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter