Brukere online: 73
Brukere i dag: 925
Brukere siste 7 dager: 155514
Dette er en litt annerledes, men fenomenalt god gulrotkake!
Kaken inneholder gulrot, kokos, valnøtter, forskjellig type krydder og yoghurt. Kaken er dekket med et tykt lag deilig ostekrem og har et lite kokosdryss til pynt.
Oppskriften er til liten langpanne, men kan med letthet dobles til stor langpanne.
Anbefales på det sterkeste!
200 g gulrot (skrelt vekt)
125 g smør
200 g sukker
3 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1/4 ts allehånde
1/4 ts muskat
1/2 ts nellik
60 g kokos
2 dl yoghurt naturell
100 g valnøtter
Ostekrem:
125 g kremost
75 g smør
1 ts vaniljesukker
250 g melis
Pynt:
kokos
Rør mykt smør og sukker luftig. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og krydder. Ha det tørre i smørkremen vekselsvis med yoghurten. Bland i kokos og hakkede valnøtter. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken og dryss over kokos. Del kaken i passe store firkanter.
Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem og kokos. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.
Skriv ny kommentar