Gulrotmuffins med ostekrem og bær

Myke gulrotmuffins med ostekrem og friske bær er superfine å servere til 17. mai! 

 

 

Dette er søte, små porsjonskaker, som garantert faller i smak.

 

 

Oppskriften gir ca. 15 stk.

 

 


Ingredienser: 

Gulrotmuffins:
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl nøytral olje (se tips)
♥ 2 dl hvetemel
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kanel
♥ 2,5 dl fint revet gulrot

Ostekrem: 
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 250 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ friske blåbær
♥ friske bringebær


Fremgangsmåte: 

Gulrotmuffins: 

Pisk egg, sukker og olje til en tykk og lys eggedosis. Blant hvetemel med natron, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Bland dette inn i deigen. Vend inn fint revet gulrot til slutt. 

Ha muffinsformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene. Ikke fyll formene mer enn 2/3 fulle, for deigen hever seg noe under stekingen. 

 

 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 15-20 minutter, eller til du ser at de er gjennomstekte (sjekk med kakenål).

 

 

La muffinsene avkjøles til de er helt kalde. 

 




Ostekrem: 

Pisk sammen kremost, romtemperert smør, melis og vaniljesukker til en tykk ostekrem.


Pynt: 

Sprøyt ostekremen på muffinsene.

 

 

Jeg brukte her en rund sprøytetipp og sprøytet små topper ostekrem på hver muffins i blomstermønster. 

 

 

Pynt med friske bær rett før servering. 

 

 

Gulrotmuffins er supert egnet når man ønsker seg en god kakebit som ikke er for stor. 

 

 

 

Så skjønne muffins i hvitt, rødt og blått!  

 

 

Tips:

♥ Bruk olje med nøytral smak i muffinsene, slik som f eks rapsolje eller solsikkeolje. 

♥ Hvis du liker det, kan du gjerne blande en neve hakkede valnøtter og/eller rosiner i kakerøren. 

♥ Det er viktig at muffinsene er helt kalde før du sprøyter på ostekremen, ellers vil kremen smelte og bli rennende. 

♥ Muffinene kan lages klare dagen før servering. Husk i så fall å pakke dem godt inn i plast så de ikke blir tørre. Muffinsene bør pyntes med ostekrem på serveringsdagen, og bærene bør helst legges på rett før servering så de ikke farger av på ostekremen.  

♥ Du finner mange varianter av gulrotkake og gulrotmuffins her på Det søte liv. Se blant annet GulrotmuffinsGulrotmuffins à la R.O.O.M og Gulrotcupcakes

 

 

Vær så god, forsyn deg! Smile  

 

 

Bedårende skjønne gulrotmuffins med ostekrem og bær...

 

 

Bærene oppå ostekremen frisker opp på en nydelig måte. 

 

 

Under ostekremen finner du en utrolig myk og deilig gulrotmuffins! 

 

 

God fornøyelse!  

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Gulrotmuffins med ostekrem og bær
Ingredienser

Gulrotmuffins:
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl nøytral olje (se tips)
♥ 2 dl hvetemel
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kanel
♥ 2,5 dl fint revet gulrot

Ostekrem: 
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 250 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ friske blåbær
♥ friske bringebær

Fremgangsmåte

Gulrotmuffins: 
Pisk egg, sukker og olje til en tykk og lys eggedosis. Blant hvetemel med natron, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Bland dette inn i deigen. Vend inn fint revet gulrot til slutt. 

Ha muffinsformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene. Ikke fyll formene mer enn 2/3 fulle, for deigen hever seg noe under stekingen. 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 15-20 minutter, eller til du ser at de er gjennomstekte (sjekk med kakenål).

La muffinsene avkjøles til de er helt kalde. 

Ostekrem: 
Pisk sammen kremost, romtemperert smør, melis og vaniljesukker til en tykk ostekrem.

Pynt: 
Sprøyt ostekremen på muffinsene. Jeg brukte her rund sprøytetipp og sprøytet små topper ostekrem på hver muffins i blomstermønster. 

Pynt med friske bær rett før servering. 

Tips

♥ Bruk olje med nøytral smak i muffinsene, slik som f eks rapsolje eller solsikkeolje. 

♥ Hvis du liker det, kan du gjerne blande en neve hakkede valnøtter og/eller rosiner i kakerøren. 

♥ Det er viktig at muffinsene er helt kalde før du sprøyter på ostekremen, ellers vil kremen smelte og bli rennende. 

♥ Muffinene kan lages klare dagen før servering. Husk i så fall å pakke dem godt inn i plast så de ikke blir tørre. Muffinsene bør pyntes med ostekrem på serveringsdagen, og bærene bør helst legges på rett før servering så de ikke farger av på ostekremen.  

♥ Du finner mange varianter av gulrotkake og gulrotmuffins her på Det søte liv. Se blant annet GulrotmuffinsGulrotmuffins à la R.O.O.M og Gulrotcupcakes

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift