Marengskake med iskrem til 17. mai

En 17. mai-festkake som består av marengs, iskrem og bær, er garantert populær hos både store og små!

Kaken er enkel å lage, og dessuten praktisk med tanke på at marengsbunnen kan lages klar mange dager i forkant. På serveringsdagen trengs det kun å legge iskremkuler på marengsbunnen og å pynte med friske bær. En annen praktisk side ved denne kaken er at rester kan settes i fryseren og hentes frem igjen senere, hvilket jo kan være greit siden ikke så mange personer kan samles til 17. mai-feiringen i år. 

Til forskjell fra en Pavlova, er dette en marengsbunn som blir sprø tvers igjennom. Marengsen er veldig godt i kombinasjon med iskrem og bær!

 

 

Kaken kan varieres med iskrem i ulike smaker, og forskjellige bær eller fruktbiter. Har du lyst, kan du gjerne supplere iskremen med fløtekrem, vaniljekrem eller sitronkrem, du kan strø over nøtter eller hakket sjokolade, og du kan ringle over sjokolade- eller karamellsaus.

Bruk fantasien og finn den smakskombinasjonen som du liker best!  Smile  

 

 


Ingredienser: 

Marengsbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 0,25 ts salt
♥ 200 g sukker

Fyll og pynt:
♥ 1 liter iskrem (se tips)
♥ 100 g bringebær
♥ 100 g blåbær


Fremgangsmåte: 

Pisk eggehvitene til luftig skum. Tilsett en klype salt og pisk videre til skummet blir helt fast. Tilsett sukkeret, litt og litt om gangen, og pisk videre til du får en skikkelig tykk og stiv marengs (ca. 10 minutter med elektrisk mikser).

Dekk en stekeplate med bakepapir. Ha marengsmassen i en stor kakesprøyte med stor sprøytetipp, og sprøyt ut marengsen på bakepapiret til en tykk, rund sirkel. Begynn i midten og sprøyt sirkler uten på hverandre, til du får en bunn som er ca. 20 cm i diameter. Sprøyt deretter store topper langsmed ytterkanten av sirkelen.

 

 

Marengs du måtte få til overs, kan du sprøyte ut i små topper på bakepapiret ved siden av bunnen (disse kan brukes til pynt eller serveres ved siden av kaken).

 

 

Stek marengsbunnen på midterste rille ved 100°C i ca. 3 timer. Slå av varmen på ovnen og la marengsbunnen stå i ettervarmen i 1 time til (eller over natten).

 

 

Marengsbunnen skal kjennes lett og helt tørr når den er ferdigstekt. 

 

 

Rett før servering settes marengsbunnen på et kakefat.

 

 

Dekk marengsbunnen med iskremkuler.

 

 

Pynt med bringebær og blåbær.

 

 

Så kjekt med en kake som er så lettvint å gjøre klar på serveringsdagen! 

 

 

Perfekt iskake til 17. mai! 

 

 

 

Tips: 

♥ Som nevnt i innledningen, går det utmerket å lage marengskaken klar flere dager i forveien. Oppbevar den tørt og i romtemperatur frem til du vil bruke den. 

♥ Jeg har brukt iskrem med tiramisu-smak i kaken på bildet. Bruk den iskremen du liker best! 

 

 

♥ Marengsbunnen som er dekket med iskrem kan settes tilbake i fryseren. Du bør imidlertid ta vekk bærene før du setter kaken i fryseren, for de blir rennende ved tining. 

♥ Dette er en anvendelig marengsbunn som kan dekkes med alle typer iskrem.

 

 

♥ Se for eksempel Marengskake med iskrem og jordbær

 

Kanskje du vil lage en Marengskake med iskrem til årets 17. mai?  Smile  

 

 

 

Anbefaler at du uansett en gang tester ut denne perfekte oppskriften på marengsbunn

 

 

Så godt!  Yum  

 

 

Marengs, is og bær er en kombo som alle liker!   Yum

 

 

NAM, helt nydelig! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Marengskake med iskrem til 17. mai
Ingredienser

Marengsbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 0,25 ts salt
♥ 200 g sukker

Fyll og pynt:
♥ 1 liter iskrem (se tips)
♥ 100 g bringebær
♥ 100 g blåbær

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene til luftig skum. Tilsett en klype salt og pisk videre til skummet blir helt fast. Tilsett sukkeret, litt og litt om gangen, og pisk videre til du får en skikkelig tykk og stiv marengs (ca. 10 minutter med elektrisk mikser).

Dekk en stekeplate med bakepapir. Ha marengsmassen i en stor kakesprøyte med stor sprøytetipp, og sprøyt ut marengsen på bakepapiret til en tykk, rund sirkel. Begynn i midten og sprøyt sirkler uten på hverandre, til du får en bunn som er ca. 20 cm i diameter. Sprøyt deretter store topper langsmed ytterkanten av sirkelen. Marengs du måtte få til overs, kan du sprøyte ut i små topper på bakepapiret ved siden av bunnen (disse kan brukes til pynt eller serveres ved siden av kaken).

Stek marengsbunnen på midterste rille ved 100°C i ca. 3 timer. Slå av varmen på ovnen og la marengsbunnen stå i ettervarmen i 1 time til (eller over natten). Marengsbunnen skal kjennes lett og helt tørr når den er ferdigstekt. 

Rett før servering dekkes marengsbunnen med iskremkuler (jeg har brukt iskrem med tiramisu-smak i kaken på bildet).

Pynt med bringebær og blåbær.

Tips

♥ Som nevnt i innledningen, går det utmerket å lage marengskaken klar flere dager i forveien. Oppbevar den tørt og i romtemperatur frem til du vil bruke den. 

♥ Jeg har brukt iskrem med tiramisu-smak i kaken på bildet. Bruk den iskremen du liker best! 

♥ Marengsbunnen som er dekket med iskrem kan settes tilbake i fryseren. Du bør imidlertid ta vekk bærene før du setter kaken i fryseren, for de blir rennende ved tining. 

♥ Dette er en anvendelig marengsbunn som kan dekkes med alle typer iskrem.

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift