Havre & Masse godt-cookies

Havre & Masse godt-cookies

12.06.2008


Du har kanskje fått med deg Café Bakeriets nye, fantastiske serie med kjempegode cookies?

Cookiesene finnes i flere varianter og smaker nesten som hjemmelaget! På kjekspakningene står oppskriften på cookiesene for de som vil bake dem selv. Jeg har testet ut oppskriften på disse myke havrecookiesene som inneholder både havregryn, rosiner, hakkede hasselnøtter og store biter av mørk sjokolade. Resultatet ble superbra og oppskriften kan anbefales til alle som vil bake selv i stedet for å kjøpe! Oppskriften gir 20 stk.

Se også oppskrift på cookiesene av samme merke som heter "Cafe Bakeriets Original-cookies", "Havre & Bare Bær-cookies" og "Sjokoladeterapi".

Havre & Masse godt-cookies

Ingredienser

175 g hvetemel
2 ts bakepulver
200 g havregryn (små, lettkokte)
100 g sukker
140 g smør
50 g lys sirup
0,5 dl vann
100 g rosiner
70 g hasselnøtter
200 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Bland mel, bakepulver, havregryn og sukker i en bolle. Tilsett smeltet smør, sirupen (som er litt varmet opp slik at den er flytende) og vann. Bland til en jevn deig. Ha så i hakkede rosiner, hakkede hasselnøtter og grovt hakket sjokolade.

Form deigen til 20 cookies som trykkes flate med fingrene slik at de blir ca 1 cm tykke, runde kaker. Deigen er nokså smulete, så du må klemme den godt sammen for å forme cookiesene. Legg kakene på to bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand imellom.

Forvarm ovnen til 200°C. Sett cookiesene midt i ovnen og senk deretter varmen på ovnen til 175°C. Stek cookiesene i ca 15 min. Gjenta med den andre stekeplaten. Avkjøl kakene i noen minutter på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips

Cookiesene oppbevares i tettsluttet kakeboks eller i fryseren.

Oppskriften er som sagt hentet fra Café Bakeriets pakke med "Havre & Masse godt" - Myke havrecookies fra Sætre AS (1 pk = 200 g), bortsett fra at jeg har gjort noen små justeringer.

12.06.2008
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Hei, jeg tenkte å forsøke å bake de. Hva slags rolle har lys sirup (er det mapple sirup eller hva?) i kakene og hva er forskjell med mørk sirup?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter