
Bunn:
3 store egg
200 g sukker
200 g valnøtter
50 g kokesjokolade
Pynt:
3 dl kremfløte
1-2 ts vaniljesukker
2 kiwi
1 kurv jordbær
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Mal valnøttene. Hakk kokesjokoladen. Bland valnøtter og sjokolade og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Smør i tillegg kantene på formen med litt smør. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 45 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen og dra forsiktig av bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Pisk kremfløten til krem og smak til med vaniljesukker. Fordel kremen over kaken. Pynt med kiwi og jordbær.
Kakebunnen kan godt lages et par dager i forveien. Oppbevar den i så fall i kjøleskapet godt innpakket i plast. Den er også fin å fryse. Kaken bør imidlertid spises samme dag som den pyntes.
Det er ikke noe i veien for å bytte ut kiwi og jordbær med annen frukt eller bær.
For lignende kaker, se oppskrift på "Verandakake" og "Mandelbunn med krem og bær".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4376 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 961
Brukere i dag: 12109
Brukere siste 7 dager: 138088
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar