Havrekjeks med krydder

Havrekjeks med krydder

23.01.2010
Havrekjeks med krydder

Ingredienser

3 dl havregryn (små, lettkokte)
1,5 dl hvetemel
1,5 dl sukker
0,5 ts natron
0,5 ts kanel
0,5 ts nellik
150 g smør
6 ss fløte

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene. Rør i smeltet smør og fløte. La deigen hvile kjølig i 30 min.

Kjevle ut deigen forholdsvis tynt og stikk ut runde kjeks med et glass eller en kopp.

Stek kakene på bakepapirdekkede stekeplater midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min, til de er gyldne. Avkjøl kakene i noen minutter på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips

Havrekjeksene er holdbare lenge i tettsluttet kakeboks.

23.01.2010
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Stemmer denne oppskriften? Fulgte oppskriften nøye, men fikk en deig som ikke var mulig å kjevle ut. Prøvde da å lage kuler som jeg trykket flate på plata. Resulterte i noe som likner mer på flarn enn kjeks. Resten av brettene satte jeg kuler i god avstand. Ble bedre resultat, men fremdeles liknet det mest på havreflarn. Skulle det vært mer mel i deigen?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter