Havremelsgrøt med kanelsukker og nøtter

07.10.2018


Havremelsgrøt er grøt kokt på havremel i stedet for havregryn. Havremel er rett og slett bare finmalte havregryn og er derfor like sunt som havregryn, men grøten du koker med havremel får en helt myk og kremete konsistens.

Fløyelsmyk havremelsgrøt er perfekt som babymat, men veldig godt også for voksne! Spesielt nydelig blir havremelsgrøten med ulike typer toppinger. Her har jeg brukt smørklatt (som smelter raskt i kontakt med den varme grøten), rikelig med kanelsukker og en blanding ulike grovt hakkede nøtter (grøten mister da også sitt babymatpreg). 

 

 

NAM! Yum Havremelsgrøt er rett og slett en undervurdert greie. Smile Anbefaler deg å prøve! 

 

 

Oppskriften gir 3 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 3 dl havremel
♥ 5 dl vann
♥ 2 dl melk (se tips)
♥ 0,5 dl agavesirup (se tips)
♥ 0,5 ts salt
- - 
♥ 1 dl melk (se tips)

Topping:
♥ smør
♥ kanel
♥ sukker
♥ nøtter (hasselnøtter, mandler, valnøtter)


Fremgangsmåte:

Ha havremel i en kjele sammen med vann og 2 dl melk.

Kok opp blandingen mens du rører hele tiden og la den deretter småkoke i noen minutter. Det er viktig at du rører godt hele tiden slik at grøten ikke svir seg i bunnen av kjelen. 

 



Tilsett agavesirup og salt mens grøten er kokende varm. Ta kjelen av platen og spe med 1 dl kald melk. Rør godt og server havregrøten varm.

Her har jeg toppet skålene med en god smørklatt (som smeltet umiddelbart fordi grøten var så varm), sukker og masse kanel og deretter en blanding av grovt hakkede hasselnøtter, mandler og valnøtter.

 

 

Mmmm.... Dette er for meg skikkelig "comfy food" Yum

 

 


Tips:

♥ Havremel fås kjøpt i de fleste matbutikkene i Norge. Får du ikke tak i, kan du lage ditt eget havremel ved å kjøre havregryn i en food processor til de blir finmalte. 

♥ Tilpass mengden vann og melk til du får en tykkelse du er fornøyd med. Jeg synes de angitte mengdene gir en passe tykk havremelsgrøt.

♥ Jeg har her søtet havremelsgrøten med agavesirup, som er en naturlig sirup som egner seg bra for veganere. Annen søtning kan såklart brukes i stedet, enten det er lønnesirup, honning, sukrin eller vanlig hvitt eller brunt sukker. Du kan også droppe søtning i selve grøten og kun ha det på toppen av grøten.

♥ Man kan gjerne bruke havremelk i stedet for vanlig melk. 

 

 

♥ Havremelsgrøten smaker aller best varm og nylaget. 

 

 

Viser deg havremelsgrøt med en litt annen topping i morgen. (Se Havremelsgrøt med eple og valnøtter.)

Nyt denne her så lenge..  Yum

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Havremelsgrøt med kanelsukker og nøtter

Ingredienser

♥ 3 dl havremel
♥ 5 dl vann
♥ 2 dl melk (se tips)
♥ 0,5 dl agavesirup (se tips)
♥ 0,5 ts salt
- -
♥ 1 dl melk (se tips)

Topping:
♥ smør
♥ kanel
♥ sukker
♥ nøtter (hasselnøtter, mandler, valnøtter)

Fremgangsmåte

Ha havremel i en kjele sammen med vann og 2 dl melk.

Kok opp blandingen mens du rører hele tiden og la den deretter småkoke i noen minutter. Det er viktig at du rører godt hele tiden slik at grøten ikke svir seg i bunnen av kjelen. 

Tilsett agavesirup og salt mens grøten er kokende varm. Ta kjelen av platen og spe med 1 dl kald melk. Rør godt og server havregrøten varm.

Her har jeg toppet skålene med en god smørklatt (som smeltet umiddelbart fordi grøten var så varm), sukker og masse kanel og deretter en blanding av grovt hakkede hasselnøtter, mandler og valnøtter.

Tips

♥ Havremel fås kjøpt i de fleste matbutikkene i Norge. Får du ikke tak i, kan du lage ditt eget havremel ved å kjøre havregryn i en food processor til de blir finmalte. 

♥ Tilpass mengden vann og melk til du får en tykkelse du er fornøyd med. Jeg synes de angitte mengdene gir en passe tykk havremelsgrøt.

♥ Jeg har her søtet havremelsgrøten med agavesirup, som er en naturlig sirup som egner seg bra for veganere. Annen søtning kan såklart brukes i stedet, enten det er lønnesirup, honning, sukrin eller vanlig hvitt eller brunt sukker. Du kan også droppe søtning i selve grøten og kun ha det på toppen av grøten.

♥ Man kan gjerne bruke havremelk i stedet for vanlig melk. 

♥ Havremelsgrøten smaker aller best varm og nylaget. 

1 kommentarer

Nam! Dette skal jeg lage meg til frokost i morgen :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet