Helnøttkake i langpanne


Her har du en knallgod, myk og lettlaget sjokoladekake med nydelig glasur laget av Helnøtt, som er en melkesjokolade fra Freia med hele hasselnøtter. Oppskriften er til stor langpanne.

Helnøttkake i langpanne
Ingredienser

600 g hvetemel
750 g sukker
3 ss kakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 liter skummet kulturmelk

Glasur:
2 dl kremfløte
400 g Helnøttsjokolade

Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett kulturmelk og rør deigen godt sammen. Bruk stålvisp for å fjerne alle klumper.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Brekk i Helnøttsjokolade og la den smelte i fløten på svak varme. Rør glasuren blank og jevn. Smør glasuren over den avkjølte kaken. La kaken stå kjølig til glasuren har stivnet. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Kaken er fin å fryse. La glasuren stivne før du pakker ned kakestykkene i fryseposer, da unngår du glasursøl.

Oppskriften er basert på samme oppskrift som "Fråtsekake", som inneholder forholdsvis lite fett. Se også "Sjokoladerosinkake" og "Fruktnøttkake i langpanne".

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei, kan man bruke firkløverplate i stedet for helnøtt?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift