Hjemmelaget peanøttsmør

Hjemmelaget peanøttsmør

22.08.2016


Hei,

I dag vil jeg vise dere hvordan dere lager Hjemmelaget peanøttsmør!

Og tro det eller ei: Dette er faktisk noe av det enkleste man kan lage selv EVER!  Smile  Det eneste du trenger er en pose peanøtter som du kjøper i matbutikken, littegrann honning og en food processor.

Smaken av hjemmelaget peanøttsmør er supergod! Og jeg er sikker på at dette blir både sunnere og billigere - i tillegg til selvfølgelig mye bedre - enn kjøpt peanøttsmør.

Jeg foretrekker å bruke saltede peanøtter og synes det gir ekstra godt resultat. Jeg liker også å blande littegrann fint hakkede peanøtter i peanøttsmøret til slutt for å få litt crunch. Men alt dette kan du variere på ettersom hva du liker best.

Skikkelig DIGG er dette i alle fall!

 

 

Ingredienser:

♥ 330 g saltede peanøtter (se tips)
♥ 1 ss flytende honning


Fremgangsmåte:

Ha mesteparten av peanøttene i en food processor med hakkekniv.

 

 

Jeg anbefaler alle å anskaffe seg en slik food processor. Den koster ikke mye, er utrolig hendig, og jeg bruker den hver gang jeg vil hakke nøtter, lage mørdeiger og lignende.

 

 

Med en slik food processor tar det kun 2 minutter å forvandle en pose peanøtter til deilig, hjemmelaget peanøttsmør!

 

 

Kjør peanøttene i food processoren på full hastighet. I starten vil du se at blandingen er tørr og korner seg.

 

 

La food processoren kjøre videre i totalt ca. 2 minutter. Da vil nøtteblandingen ha endret konsistens til å bli smooth og kremete.

 

 

Smak til med litt flytende honning og ha peanøttsmøret på en egnet krukke eller glass.

 

 

Hvis du vil, kan du blande i litt hakkede peanøtter eller drysse hakkede peanøtter på toppen.

 


Kan det blir enklere enn dette???  Grin 

 

 

Tips:

♥ Som sagt foretrekker jeg å bruke saltede peanøtter og synes det gir perfekt smak når man også blander i littegrann flytende honning. 330 g salte peanøtter tilsvarer 1 medium stor pose Polly peanøtter, som er det jeg pleier å bruke. Hvis du foretrekker det, går det like fint å lage peanøttsmør med usaltede peanøtter (fås blant annet kjøpt i helsekostforretninger). Du kan også bruke usaltede nøtter, og så smake til peanøttsmøret med 0,5-1 ts salt etterpå, så har du større kontroll på saltmengden.

♥ Jeg sparte et par spiseskjeer peanøtter som jeg hakket opp og blandet inn i peanøttsmøret til slutt. Det gir litt crunch, men vil du lage helt kremete peanøttsmør, er det bare å ha hele posen med peanøtter i food processoren fra starten av.

♥ Honning kan byttes ut med agavesirup hvis du ønsker at peanøttsmøret skal være helt vegansk. 

♥ Hjemmelaget peanøttsmør smaker fantastisk på alt fra brødskiver, knekkebrød, kjeks - og ikke minst på pancakes og vafler! Det går fint å bake kaker med peanøttsmøret også. Og du kan tynne ut peanøttsmøret litt og servere det som peanøttsaus. Prøv vaniljeis med peanøttsaus og sjokoladesaus.... HEAVEN!  Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Hjemmelaget peanøttsmør

Ingredienser

♥ 330 g saltede peanøtter (se tips)
♥ 1 ss flytende honning

Fremgangsmåte

Ha peanøttene i en food processor med hakkekniv.

Kjør peanøttene i food processoren på full hastighet. I starten vil du se at blandingen er tørr og korner seg.

La food processoren kjøre videre i totalt ca. 2 minutter. Da vil nøtteblandingen ha endret konsistens til å bli smooth og kremete.

Smak til med litt flytende honning og ha peanøttsmøret på en egnet krukke eller glass.

Tips

♥ Som sagt foretrekker jeg å bruke saltede peanøtter og synes det gir perfekt smak når man også blander i littegrann flytende honning. 330 g salte peanøtter tilsvarer 1 medium stor pose Polly peanøtter, som er det jeg pleier å bruke. Hvis du foretrekker det, går det like fint å lage peanøttsmør med usaltede peanøtter (fås blant annet kjøpt i helsekostforretninger). Du kan også bruke usaltede nøtter, og så smake til peanøttsmøret med 0,5-1 ts salt etterpå, så har du større kontroll på saltmengden.

♥ Jeg sparte et par spiseskjeer peanøtter som jeg hakket opp og blandet inn i peanøttsmøret til slutt. Det gir litt crunch, men vil du lage helt kremete peanøttsmør, er det bare å ha hele posen med peanøtter i food processoren fra starten av.

♥ Honning kan byttes ut med agavesirup hvis du ønsker at peanøttsmøret skal være helt vegansk. 

♥ Hjemmelaget peanøttsmør smaker fantastisk på alt fra brødskiver, knekkebrød, kjeks - og ikke minst på pancakes og vafler! Det går fint å bake kaker med peanøttsmøret også. Og du kan tynne ut peanøttsmøret litt og servere det som peanøttsaus. Prøv vaniljeis med peanøttsaus og sjokoladesaus.... HEAVEN!  Yum

22.08.2016
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

8 kommentarer

Hvor lang holdbarhet er det på dette? Ser veldig digg ut

Det er nydelig, så du må prøve! :-) Hos meg holder det fint en uke i kjøleskapet, men kan godt hende at det holder lenger. Dette er jo så lettvint å lage at det er bedre å lage mindre porsjoner av gangen.

Det holder bare en ukes tid, men det er bare fordi det er så digg at det blir spist opp med en gang. Tror det kan holde i månedsvis uten noe problem. Skal veldig mye til før peanøtter blir dårlige.

Hei! Hva sper du med når du skal gjøre smør til saus?

Som dessertsaus, kan peanøttsmøret spes ut med kremfløte og søtes litt mer med honning eller sukker.

Ellers er det jo veldig populært med spicy peanøttsaus til kyllingspyd. Da kan du spe ut peanøttsmøret med kokosmelk (1 boks til 150 g peanøttsmør), og smake til med f eks litt sukker, limesaft og rød curry paste (ca 2 ss av hver).

Dette ser nydelig ut. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt den fine krukken?

Nå har jeg endelig fått prøvd å lage peanøttsmør selv, etter å ha planlagt det leeenge.
Det er helt utrolig godt! Jeg kan ikke tenke meg at jeg kommer til å kjøpe peanøttsmør igjen. :)

Tusen takk for den enkle oppskriften Kristine :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter