Smuldrepai med rømme og bær


Hei dere!

Her har du en nydelig "midt-i-uken-kake", som er deilig å kose seg med på verandaen en vakker sensommerkveld som vi har hatt i Oslo i dag! Kaken kan imidlertid lages året rundt siden det går fint å bruke frosne bær.

Smuldrepaien er lettlaget, som smuldrepaier flest. Det som særpreger denne smuldrepaien er at den også inneholder et lag med rømme. Og det gjør at denne smuldrepaien er så mye mer kremete og deilig enn de andre! 

Supernydelig kake!

 

 

Ideen med rømme i en smuldrepai er ikke ny her på Det søte liv. Se Crumble pai, som er en av de første kakene jeg postet her på Det søte liv og som er samme kake som denne, men uten mandler. Jeg synes denne varianten her med skåldede mandler er enda bedre! Smile

 

Ingredienser:

Smuldredeig:
♥ 300 g hvetemel
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
♥ 100 g skåldede mandler (kan sløyfes)

Fyll:
♥ 3 dl lettrømme
♥ 300 g frossen skogsbærblanding (se tips)
♥ 200 g frosne bjørnebær (se tips)
 

Fremgangsmåte:

Ha de frosne bærene i en ildfast rund paiform (26 cm i diameter hvis formen er dyp som den jeg har brukt her, eller en 28-30 cm form dersom den ikke er så dyp). Det er det samme om du lar bærene tine først eller ikke.

Som du ser lot jeg bærene tine denne gangen.

 

 

Fordel rømmen over bærene.

 

 

Ha ingrediensene til smuldredeigen i en food processor og kjør til du får en smulete deig.

Jeg synes skåldede mandler gir deilig, marsipanaktig smak på smuldredeigen, men du kan bare sløyfe mandlene om du vil ha nøttefri kake (øk da i stedet melmengden til 400 g). Bruker du mandler, kan det være greit å hakke dem litt i food processoren først før du tilsetter de andre ingrediensene.  

 

 

Smuldre deigen over rømmen.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 minutter. Et tegn på at paien er ferdig er at smuldredeigen er gyllen og at bærene begynner å piple frem.

 

 

Tips:

♥ Originaloppskriften sier 500 g frossen skogsbærblanding, men jeg brukte denne gangen ekstra mye bjørnebær, som jeg er veldig glad i. Denne paien blir helt sikkert god med bringebær, rips, solbær, blåbær og andre typer bær også.

♥ Pass på at du har stor nok form, for her er det både mye bær, rømme og smuldredeig. Det kan være lurt å steke kaken på stekeplate og ikke på rist, så i tilfelle noe av bærsaften skulle renne ut av formen, så havner den på stekeplaten og ikke i ovnen (..I learned the hard way..).

♥ Smuldrepaien smaker aller best samme dag, men det går fint å spare restene i kjøleskapet til dagen etter.

 

 

 

Mmmm... dette er en kake jeg er veldig glad i!  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Smuldrepai med rømme og bær
Ingredienser

Smuldredeig:
♥ 300 g hvetemel
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
♥ 100 g skåldede mandler (kan sløyfes)

Fyll:
♥ 3 dl lettrømme
♥ 300 g frossen skogsbærblanding (se tips)
♥ 200 g frosne bjørnebær (se tips)

Fremgangsmåte

Ha de frosne bærene i en ildfast rund paiform (26 cm i diameter hvis formen er dyp som den jeg har brukt her, eller en 28-30 cm form dersom den ikke er så dyp). Det er det samme om du lar bærene tine først eller ikke.

Som du ser lot jeg bærene tine denne gangen.

Fordel rømmen over bærene.

Ha ingrediensene til smuldredeigen i en food processor og kjør til du får en smulete deig. Jeg synes skåldede mandler gir deilig, marsipanaktig smak på smuldredeigen, men du kan bare sløyfe mandlene om du vil ha nøttefri kake. Bruker du mandler, kan det være greit å hakke dem litt i food processoren først før du tilsetter de andre ingrediensene.  

Smuldre deigen over rømmen.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 minutter. Et tegn på at paien er ferdig er at smuldredeigen er gyllen og at bærene begynner å piple frem.

Tips

♥ Originaloppskriften sier 500 g frossen skogsbærblanding, men jeg brukte denne gangen ekstra mye bjørnebær, som jeg er veldig glad i. Denne paien blir helt sikkert god med bringebær, rips, solbær, blåbær og andre typer bær også.

♥ Pass på at du har stor nok form, for her er det både mye bær, rømme og smuldredeig. Det kan være lurt å steke kaken på stekeplate og ikke på rist, så i tilfelle noe av bærsaften skulle renne ut av formen, så havner den på stekeplaten og ikke i ovnen.

♥ Smuldrepaien smaker aller best samme dag, men det går fint å spare restene i kjøleskapet til dagen etter.

Kakekategori
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Hei, elsker bloggen din! Er det mulig å bruke havregryn istedet for hvetemel i denne oppskriften?

Jeg bruker alltid havregryn i smuldrepaiene, -men ikke i stedet for hvetemelet. Du må ha noe for å "holde det sammen". I denne oppskriften byttet jeg ut mandlene med 4 korn, faktisk :) Funket kjempefint :D

ps: det står 100 g øverst i oppskriften men 70 g neders (mandler)...

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift