Brukere online: 1677
Brukere i dag: 25838
Brukere siste 7 dager: 172202
Hei kjære dere,
I kveld blogger jeg fra hotellrommet mitt i London. Jammen var det deilig å komme litt bort fra snøværet i Norge... Jeg er her til onsdag, men jeg har forberedt noen oppskrifter som dere skal få se mens jeg er på reise.
Hoffdessert er en supergod og lettlaget dessert som rett og slett bare består av lagvis med marengs, iskrem, pisket krem, mer iskrem, mandelflak og sjokoladesaus. Her har jeg brukt hjemmelagde sjokolademarengs og hjemmelaget sjokoladesaus. Bruker du i tillegg hjemmelaget iskrem, når desserten nye høyder. - Men desserten blir supergod med ferdigkjøpte ingredienser også...
Jeg har tidligere laget Hoffdessertkake, der jeg har dekket en marengsbunn med sjokolademousse, pisket krem, marengs, mandler og sjokoladesaus.
I begge tilfellene er dette en herlig smakskombinasjon!
Ingredienser:
♥ 10-15 sjokolademarengs (se nedenfor) eller bruk ferdigkjøpte marengs
♥ 5 dl vaniljeis (se nedenfor) og eventuelt noe sjokoladeis i tillegg
♥ 3 dl kremfløte
♥ 50 g mandelflak
♥ 1 dl sjokoladesaus (se nedenfor)
Fremgangsmåte:
Legg marengs, iskrem og pisket krem lagvis i en serveringsskål. Dryss over mandelflak og hell over rikelig med sjokoladesaus.
Oppbevar kjølig frem til servering. For at iskremen ikke skal smelte for mye, bør desserten serveres nokså raskt etter at den er laget, men jeg liker å la den stå i ca. 5 minutter slik at ingrediensene får satt seg litt og marengsene såvidt har begynt å bli litt myke.
TIPS: HVIS DU VIL BRUKE HJEMMELAGDE INGREDIENSER:
Hjemmelagde sjokolademarengs:
♥ 3 eggehviter
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts maisenna
♥ 1 ss kakao
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene til skikkelig stivt skum. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en tykk, blank og fast marengs. Bland maisenna og kakao og vend dette forsiktig inn i marengsen med slikkepotten.
Sett marengs på bakepapirdekkede plater med to spiseskjeer. Stekes midt i ovnen ved 140°C i 45 minutter. Skru ovnen ned til 120°C og stek i ytterligere 45 min. Når marengsene er ferdige, skal de løsne lett fra bakepapiret.
Hjemmelaget vaniljeis:
♥ 5 eggeplommer
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med vaniljefrø på innsiden. Bland dette i eggedosisen. Pisk kremfløten til myk krem. Vend dette inn i eggedosisen til slutt.
Fyll iskremblandingen i en boks. Sett boksen i fryseren i 4-5 timer eller gjerne over natten.
Hjemmelaget sjokoladesaus:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 1 ss kaffe (eller likør, rom eller konjakk)
Fremgangsmåte:
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør sjokoladesausen jevn. Smak eventuelt til sausen med litt kaffe, likør, rom eller konjakk.
ENJOY!!!
FORTSATT GOD HELG!
♥
♥ 10-15 sjokolademarengs (se nedenfor) eller bruk ferdigkjøpte marengs
♥ 5 dl vaniljeis (se nedenfor) og eventuelt noe sjokoladeis i tillegg
♥ 3 dl kremfløte
♥ 50 g mandelflak
♥ 1 dl sjokoladesaus (se nedenfor)
Hjemmelagde sjokolademarengs:
♥ 3 eggehviter
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts maisenna
♥ 1 ss kakao
Hjemmelaget vaniljeis:
♥ 5 eggeplommer
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 dl kremfløte
Hjemmelaget sjokoladesaus:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 1 ss kaffe (eller likør, rom eller konjakk)
Legg marengs, iskrem og pisket krem lagvis i en serveringsskål. Dryss over mandelflak og hell over rikelig med sjokoladesaus.
Hjemmelagde sjokolademarengs:
Pisk eggehvitene til skikkelig stivt skum. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en tykk, blank og fast marengs. Bland maisenna og kakao og vend dette forsiktig inn i marengsen med slikkepotten.
Sett marengs på bakepapirdekkede plater med to spiseskjeer. Stekes midt i ovnen ved 140°C i 45 minutter. Skru ovnen ned til 120°C og stek i ytterligere 45 min. Når marengsene er ferdige, skal de løsne lett fra bakepapiret.
Hjemmelaget vaniljeis:
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med vaniljefrø på innsiden. Bland dette i eggedosisen. Pisk kremfløten til myk krem. Vend dette inn i eggedosisen til slutt.
Fyll iskremblandingen i en boks. Sett boksen i fryseren i 4-5 timer eller gjerne over natten.
Hjemmelaget sjokoladesaus:
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør sjokoladesausen jevn. Smak eventuelt til sausen med litt kaffe, likør, rom eller konjakk.
Oppbevar kjølig frem til servering. For at iskremen ikke skal smelte for mye, bør desserten serveres nokså raskt etter at den er laget, men jeg liker å la den stå i ca. 5 minutter slik at ingrediensene får satt seg litt og marengsene såvidt har begynt å bli litt myke.
1 kommentar
Kos deg i London, Kristine:-)
Kos deg i London, Kristine:-) En fantastisk by<3 Tusen takk for denne oppskriften, den skal jeg prøve, og jeg kommer garantert til å elske den:-)
Skriv ny kommentar