Honningkake med appelsinmarmelade

Honningkake med appelsinmarmelade

09.11.2008
Honningkake med appelsinmarmelade

Ingredienser

1/2 kg honning
1/2 kg lys sirup
1/2 kg sukker
4 egg
3,5 dl melk
3 dl appelsinmarmelade (se tips)
4 ts hornsalt
1 ts malt pepper
1 ts ingefær
1/2 ts nellik
ca 1 1/2 kg hvetemel

Fremgangsmåte

Varm opp honning, sirup og sukker i en kjele til blandingen er smeltet. Avkjøl litt og rør i krydderet.

Hent frem en stor bakebolle og ha i eggene. Pisk sammen eggene med en stålvisp. Bland med melk og appelsinmarmelade. Rør deretter inn hornsalt og deretter honningblandingen. Ha så i hvetemel, litt om gangen. Det skal bli en nokså kompakt deig (men det er mulig at du ikke bruker absolutt alt av hvetemelet - jeg brukte bare 1 1/4 kg).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca 1 time. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av langpannen. Skjær kaken opp i lengder som er ca 8-10 cm brede. Skjær disse lengdene i skiver med ca 1,5 cm tykkelse.

Kaken smaker veldig godt som den er, men du kan også variere med å ha litt smør og honning, appelsinmarmelade og/eller gulost på.

Tips

Du kan bruke vanlig appelsinsyltetøy (med eller uten biter), eller du kan bruke bitter appelsinmarmelade for litt mer pikant smak (for eksempel "Fru Bennett's Bitter Appelsin Marmelade - Gammel engelsk oppskrift" fra Sara Lee Household (oransje boks)).

Oppbevar honningkaken godt innpakket i plast. Kaken blir bare bedre av å ligge.

Dette er som sagt en stor kake! Kake som du vil spare til senere kan du ha i fryseposer ferdig oppdelt i skiver. Da har du alltid noe godt å ty til i fryseren.

09.11.2008
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet