
500 g honning
8 eggeplommer
500 g sukker
1/4 ts ingefær
1/4 ts pepper
1/4 ts kanel
1 ts hornsalt
1 ss melk
500 g hvetemel
8 eggehviter
Smelt honningen på svak varme. Pisk eggeplommer og sukker luftig og skummende. Rør inn krydderet og honningen. Løs opp hornsalt i melken og rør i. Bland så i hvetemelet og rør til du får en jevn og klumpfri deig. Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i deigen i flere omganger.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken ved 175°C i 45 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.
Det riflete mønsteret oppå kaken, som du ser på bildet, får du dersom du hvelver den ferdigstekte, avkjølte kaken over på en rist når du skal fjerne bakepapiret.
"Honningkake i langpanne" er super å fryse!
Se også oppskrift på "Ekte honningkake", som stekes i formkakeformer.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4214 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 300.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 188
Brukere i dag: 1825
Brukere siste 7 dager: 189628
© 2004 - 2019: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar