Honningkake

Honningkake

19.02.2005

Selv om det å spise honning er en meget god ting,

er det et øyeblikk rett før du begynner å spise,

som er enda bedre enn når du gjør det. 

(Ole Brumm) 
 

Her har du oppskriften på en enkel og veldig god Honningkake. Kaken er søt og deilig, og får en mørk og litt seig overflate på grunn av sitt høye sukkerinnhold. Til gjengjeld inneholder den ikke noe fett.

Honningkaken er veldig holdbar hvis du pakker den inn i plast. -Smaker kjempegodt sammen med en rykende varm kopp te!

Se også oppskrift på "Ekte honningkake".

Honningkake

Ingredienser

3 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts ingefær
1/4 ts nellik
2 dl honning

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend i. Varm honningen til den er flytende og rør i til slutt.

Ha deigen i en smurt, avlang form (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca. 45-50 minutter. Dekk til kaken med et stykke matpapir etter 40 minutter steketid for å unngå at kaken blir altfor mørk på toppen.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Tips

Oppbevar "Honningkaken" i romtemperatur innpakket i plast. Kaken kan også fryses.

19.02.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter