Hot Vanilla

 

"Hot Vanilla" er en nydelig vaniljemelk med krem og hint av sjokolade og kanel.  Heart

En varm luksusmelk tror jeg trygt vi kan si at det er!

Noe å kose seg med i vinterferien...


Hvilket får meg til å tenke på en legendarisk sjekkereplikk som en søt, kvinnelig advokatkollega fra min tidligere arbeidsplass fikk servert fra en lokal skiinstruktør i bakken da vi var på firmatur til Leogang:
 

Hun: Oh, I have to get back, I'm feezing cold.

Han: No, trust me. You're hot!

Grin

 

Her er en oppskrift som passer til 2 deilige kopper "Hot Vanilla".

 

Ingredienser:

♥ 4,5 dl melk
♥ 4 ss sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
--
♥ 2 dl kremfløte
♥ 2 ss sjokoladesirup til kaffe (se tips)
♥ kaneldryss
♥ sjokoladesaus (se tips)
 

Fremgangsmåte:

Start med å gjøre klar kremen som skal være på toppen av koppen: Pisk kremfløten til tykk og myk krem. Vend i sjokoladesirupen forsiktig. Sett i kjøleskapet.

Ha melk, sukker og vaniljeekstrakt i en liten kjele. Varm opp til kokepunktet og ta kjelen av platen. Hell den varme vaniljemelken i to kopper.

Ta kremen ut av kjøleskapet og fordel en stor klatt på toppen av hver kopp.

Gi kremen et lett dryss av kanel og ringle eventuelt over litt sjokoladesaus - og server!

 

Tips:

♥ Med sjokoladesirup til kaffe mener jeg her smaksekstrakt som brukes når man vil smaksette kaffen. Dette fås kjøpt i de fleste store matbutikkene og i enkelte kaffebarer. 

 


♥ Sjokoladesausen kan sløyfes, men jeg synes såklart det blir best med sjokoladesaus. Wink  Det går fint å bruke ferdigkjøpt sjokoladesaus fra flaske.

 

ENJOY A HOT VANILLA!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Hot Vanilla
Ingredienser

♥ 4,5 dl melk
♥ 4 ss sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
--
♥ 2 dl kremfløte
♥ 2 ss sjokoladesirup til kaffe (se tips)
♥ kaneldryss
♥ sjokoladesaus (se tips)

Fremgangsmåte

Start med å gjøre klar kremen som skal være på toppen av koppen: Pisk kremfløten til tykk og myk krem. Vend i sjokoladesirupen forsiktig. Sett i kjøleskapet.

Ha melk, sukker og vaniljeekstrakt i en liten kjele. Varm opp til kokepunktet og ta kjelen av platen. Hell den varme vaniljemelken i to kopper.

Ta kremen ut av kjøleskapet og fordel en stor klatt på toppen av hver kopp.

Gi kremen et lett dryss av kanel og ringle eventuelt over litt sjokoladesaus - og server!

Tips

♥ Med sjokoladesirup til kaffe mener jeg her smaksekstrakt som brukes når man vil smaksette kaffen. Dette fås kjøpt i de fleste store matbutikkene og i enkelte kaffebarer. 

♥ Sjokoladesausen kan sløyfes, men jeg synes såklart det blir best med sjokoladesaus. Det går fint å bruke ferdigkjøpt sjokoladesaus fra flaske.

Desserter
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift