Hvetestang

 

En enkel og god oppskrift som gir 3 saftige hvetestenger. Kjekt å ha på lur i fryseren.

Ønsker du tre ulike typer stenger av samme deig, kan du kombinere denne oppskriften med oppskriftene på "Skolebrødstang" og "Hvetestang med syltetøy", som du også finner her på detsoteliv.no.

Hvetestang
Ingredienser

50 g gjær
100 g smør
3,5 dl melk
1 dl sukker
0,5 ts kardemomme
ca 1 liter hvetemel

Fyll:
3 dl ferdig vaniljekrem (f.eks. Piano)

Pynt:
5 dl melis
3 ss vann

Fremgangsmåte

Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs opp i en del av smør-/melkblandingen. Tilsett resten av væsken og bland så i sukker, kardemomme og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 40 min).

Del deigen i 3 emner. Rull hver del til en 30 cm lang pølse og legg på bakepapirkledd stekeplate (ikke sett mer enn 2 stk på en plate). Klem dem flate med hånden. Etterhev i 30 min. Trykk med to fingre en stripe til fyllet i midten av stengene (ca 3 cm bred). Bruk to spiseskjeer og fyll vaniljekrem i stripene. Stek stengene midt i ovnen ved 225°C i 10 min. Avkjøl helt.

Lag melisglasur av melis og vann og smør på sidene av stengene før servering. Del stengene i biter.

Tips

Hvetestengene er fine å fryse uten melisglasur.

Personlig har jeg bare gode erfaringer med å fryse dem med glasuren på også. Med ferdig oppdelte og glaserte biter i fryseren er det ingen sak å få uventede gjester. Bitene tiner i løpet av en halvtime.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Hei, jeg skal bake denne til bursdag i morgen, men lurer på om det ikke skal være egg i oppskriften? På forhånd takk for svar. Og takk for oppskrift.
Mvh
May-Britt

Heihei:) kan man bruke tørrgjær i stede for fersk? Og hvor mye tørrgjær da?

Veldig god oppskrift. Jeg smuldret gjærer rett i melet, og eltet inn smør i terninger helt til slutt. Ble veldig gode :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift