Budapestrull (lys)

24.09.2004
Budapestrull (lys)

Ingredienser

6 eggehviter
3 dl sukker
1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
100 g hasselnøtter

Fyll:
4 ss aprikossyltetøy
3 dl kremfløte
2 ss melis
1 boks hermetiske aprikoser

Pynt:
sukker
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Pisk inn sukkeret litt og litt og pisk til stiv marengsmasse. Vend i vaniljesauspulveret (kun pulveret!) og malte nøtter. Bre deigen utover i en bakepapirkledd stor langpanne (ca 30X40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Hvelv kaken over på et klede eller matpapir som er godt drysset med sukker. Ta av bakepapiret. Ha den varme langpannen over kaken og avkjøl kaken.

Smør aprikossyltetøy over kaken. Pisk krem og bland med melis. La aprikosene renne godt av og hakk dem opp i små biter. Bland i kremen. Bre aprikoskremen jevnt over kaken. Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og sikt over melis til pynt.

Tips

Kaken bør spises samme dag, ellers blir den litt for bløt.

Kaken kan lages som en rund kake, se "Budapestkake (lys)". Se også "Budapestrull (mørk)" og "Budapestkake (mørk)" for en annen variant av denne kjente kaken.

24.09.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

Dette er en av favorittkakene mine. Bruker mandler i steden for hasselnøtter. Bytter også ut aprikosene med mandariner. :-)

Huff. Best å skjekke at vanilje fyllet ikke er sånn som skal kokes ... Tok feil. Trodde ingen skulle kokes. Det ødela hele kaken. Ble helt pyton. Får prøve igjen

Deilig kake. Jeg bruker mandler som jeg grovhakker og har på toppen (som på verdens beste) og jeg bruker blåbær isteden for aprikos eller mandariner. Da blir kaken skikkelig frisk og god. Anbefaler alle å smake det :)

Går det bra å lage kaken dagen før, men fylle den samme dag du skal servere den?
Marit

Det er ikke noe problem å lage kaken flere dager i forveien. Frys ned kaken (uten fyll) i langpanna, eller formen du brukte, pakk inn i poser. Da holder den seg like fint til den skal serveres.
Tin selvfølgelig kaken litt før du tar på fyllet og ruller sammen. Kaken er faktisk nesten bedre når den er kald.
Moren min har bakeri, og gjør dette ofte med denne kaken. Det er også veldig godt å fylle kaken med jordbær eller bringebær. Det er egentlig bare kreativiteten som setter grensene her.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet