Budapestrull (lys)

Budapestrull er en av de aller beste kakene jeg vet om!

Kaken er en drøm bestående av vaniljemarengs, malte hasselnøtter, fløtekrem og aprikos.

Budapestrull (lys)
Ingredienser

♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 100 g hasselnøtter
♥ 1 pk vaniljekrempulver (kakefyll med vaniljesmak, uten koking)

Fyll:
♥ 2 dl aprikossyltetøy
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 1 boks hermetiske aprikoser (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til en stiv marengsmasse. Mal hasselnøttene. Bland vaniljekrempulveret og malte nøtter sammen og vend dette deretter inn i marengsmassen.

Bre deigen utover i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 20 minutter. Hvelv kaken over på et klede eller matpapir som er godt drysset med sukker. Dra bakepapiret forsiktig av kaken. Legg den varme langpannen over kaken og avkjøl kaken. (Det å avkjøle kaken med langpannen over gjør at kaken holder seg myk.)

Smør aprikossyltetøy over den avkjølte kaken. Pisk kremfløten til krem og bland kremen med melis. La aprikosene renne godt av seg og skjær dem opp i små biter. Bland aprikosbitene i kremen. Bre aprikoskremen jevnt over kaken.

Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken forsiktig over på et avlangt kakefat. La kaken stå i kjøleskapet helt frem til servering.

Tips

♥ Merk at du skal blande vaniljekrempulver i marengsen (altså bare pulveret, og ikke lage vaniljekrem som anvist på pakken).

♥ I stedet for hermetiske aprikoser, kan du også bruke hermetiske mandariner eller fersken. 

♥ Kaken bør spises samme dag, ellers blir den litt for bløt.

♥ Kaken kan lages som en rund kake, se Budapestkake (lys). Se også Budapestrull (mørk) og Budapestkake (mørk) for en annen variant av denne kjente kaken.

Kakekategori
Allergier og preferanser

11 kommentarer

Dette er en av favorittkakene mine. Bruker mandler i steden for hasselnøtter. Bytter også ut aprikosene med mandariner. :-)

Huff. Best å skjekke at vanilje fyllet ikke er sånn som skal kokes ... Tok feil. Trodde ingen skulle kokes. Det ødela hele kaken. Ble helt pyton. Får prøve igjen

Deilig kake. Jeg bruker mandler som jeg grovhakker og har på toppen (som på verdens beste) og jeg bruker blåbær isteden for aprikos eller mandariner. Da blir kaken skikkelig frisk og god. Anbefaler alle å smake det :)

Går det bra å lage kaken dagen før, men fylle den samme dag du skal servere den?
Marit

Det er ikke noe problem å lage kaken flere dager i forveien. Frys ned kaken (uten fyll) i langpanna, eller formen du brukte, pakk inn i poser. Da holder den seg like fint til den skal serveres.
Tin selvfølgelig kaken litt før du tar på fyllet og ruller sammen. Kaken er faktisk nesten bedre når den er kald.
Moren min har bakeri, og gjør dette ofte med denne kaken. Det er også veldig godt å fylle kaken med jordbær eller bringebær. Det er egentlig bare kreativiteten som setter grensene her.

Denne kaken er en absolutt favoritt blant små og store her hos oss. Enkelte ganger blir bunnen litt seig. Hva gjør jeg galt da?

Jeg har laget en melkefri vri på denne oppskriften
Jeg velger å bruke bringebærsyltetøy.
Bytter så ut fløte med Tine sin erstatnings fløte Gryr, blander kremen med frosne bringebær og frosne blåbær. Smører syltetøyet på kaka, har over krem, ruller den sammen og legger den rett i fryseren. Tar den opp av fryseren 1,5 time før servering. Den er fortsatt ikke helt tint. Enkel å skjere og tiner fort på tallerken. Fantastisk god!!

Jeg har bakt denne kaken 2 ganger , får ikke av bakepapiret , halve kaken sitter igjen , hva gjør jeg feil?
Eva Barbra

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift