Brukere online: 1871
Brukere i dag: 23707
Brukere siste 7 dager: 172243
Kakebunn:
200 g mandler
200 g sukker
2 egg
1 ss kakao
Is:
1 dl kremfløte
3 eggeplommer
200 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
Pynt:
hvit og mørk sjokolade
Finhakk mandlene (gjerne i food processor). Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i kakao og mandlene.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha den kalde mandelbunnen tilbake i den rene kakeformen.
Visp sammen eggeplommer og 1 dl kremfløte i en liten kjele (bruk en stålvisp). Varm opp under omrøring til blandingen tykner. Ta kjelen av platen. Ha i den hvite sjokoladen og la den smelte i eggeblandingen. Rør blandingen jevn og la den stå i romtemperatur til den er helt avkjølt. Pisk kremfløten til krem og rør i. Bland godt med en stålvisp.
Hell isen i kakeformen. Jevn til overflaten og sett kaken i fryseren. Når kaken er frossen løsner den lett fra formen. Sett kaken på et passende fat og pynt med sjokolade.
Det er ikke nødvendig å smøre eller å ha bakepapir i den rene kakeformen som den stekte kaken skal settes i. Den frosne kaken løsner lett fra formen uansett.
Ta kaken ut av fryseren ca 30 min før servering.
Skriv ny kommentar