Hvit sjokoladekake med blåbær og sitron

Hvit sjokoladekake med blåbær og sitron

19.03.2014

 

Ektremt rask og lettvint kake å lage!

Kaken er mektig og klebrig i konsistensen som en hvit konfektkake. 

 

 

Dette med å tilsette revet sitronskall og friske blåbær gjør virkelig susen sammen med den søte, hvite sjokoladen!

 

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 2 store egg
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 2,5 dl hvetemel
- -
♥ 3 dl store blåbær
♥ 50 g hvit sjokolade


Pynt:
melisdryss


Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i 100 gram oppdelt, hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Bland i vaniljesukker og revet sitronskall. Tilsett sjokoladesmøret og rør blandingen jevn. Ha til slutt i hvetemelet og rør til en klumpfri deig.

Hell deigen i en liten, rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel blåbær og 50 gram grovt hakket hvit sjokolade over deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30-35 min (kaken skal fortsatt være litt fuktig i midten). Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie på slutten av steketiden for å unngå at kaken blir for mørk.

Avkjøl kaken helt i formen. Ta den så ut av formen og sett på et passende kakefat.

 

 

Sikt over melis før servering.

 


Tips:

♥ Riv kun på det ytre, gule skallet av sitronen så du unngår bitterhet på kaken. Bruk gjerne økologisk sitron som det ikke er brukt sprøytemiddel på.

♥ Det er viktig å ikke steke kaken for lenge for at den skal få den bløte, konfektaktige konsistensen. La kaken stå i kjøleskapet i noen timer før du tar den ut av formen. Da vil den stivne i konsistensen og blir sett å få ut av formen.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet om den pakkes godt inn i plast og er også utmerket å fryse!

♥ Server kaken gjerne med vaniljeiskrem ved siden av.

 

Hvem skulle tro at en så lekker kake kan være så enkel å lage...  Wink

 

 

Jeg tar et stykke, jeg...  Smile

 



*yum*
 

♥ ♥ ♥ ♥

Hvit sjokoladekake med blåbær og sitron

Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 2 store egg
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 2,5 dl hvetemel
- -
♥ 3 dl store blåbær
♥ 50 g hvit sjokolade

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i 100 gram oppdelt, hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Bland i vaniljesukker og revet sitronskall. Tilsett sjokoladesmøret og rør blandingen jevn. Ha til slutt i hvetemelet og rør til en klumpfri deig.

Hell deigen i en liten, rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel blåbær og 50 gram grovt hakket hvit sjokolade over deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30-35 min (kaken skal fortsatt være litt fuktig i midten). Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie på slutten av steketiden for å unngå at kaken blir for mørk.

Avkjøl kaken helt i formen. Ta den så ut av formen og sett på et passende kakefat. Sikt over melis før servering.

Tips

♥ Riv kun på det ytre, gule skallet av sitronen så du unngår bitterhet på kaken. Bruk gjerne økologisk sitron som det ikke er brukt sprøytemiddel på.

♥ Det er viktig å ikke steke kaken for lenge for at den skal få den bløte, konfektaktige konsistensen. La kaken stå i kjøleskapet i noen timer før du tar den ut av formen. Da vil den stivne i konsistensen og blir sett å få ut av formen.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet om den pakkes godt inn i plast og er også utmerket å fryse!

♥ Server kaken gjerne med vaniljeiskrem ved siden av.

19.03.2014
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

30 kommentarer

NAAM! det så farlig godt ut! :D

Takk, ja det er den! :-)

Denne så kjempegod ut! Kan man bruke frosne blåbær eller må de være ferske?

Du kan bruke frosne bær, men de vil avgi mer farge, så friske blåbær blir penest. Smaken imidlertid like god :-)

Jeg lagde nesten samme kake i helgen. Fant oppskrift på hvit sjokoladekake med sitron og blåbær i tara smak. Det ser ut som om ingrediensene er de samme ,men fremgangsmåten er ikke den samme. Serverte den varm med is. Forsvant utrolig fort, og fikk mange komplimenter.

Sikkert veldig god varm med is, ja. Takk for hilsen :-)

OMG...har netopp baket og servert denne kaken til naboen min, fikk så gode tilbakemeldinger at jeg var nødt til å smake en bit selv...jeeeesssuss hva godt :-)

Hehe, leser kommentaren din litt vel sent, men likevel veldig morsomt for meg å høre! Takk for hilsen fra deg <3

stå på! elska bloggen din, beste mat/bake bloggen ever!

Tusen hjertelig takk! :-)

Varmluft eller vanlig?

Bruker alltid vanlig over- og undervarme med mindre jeg skriver eksplisitt at det skal være varmluft.

Jeg ELSKER bloggen din!!! <3 Nå baker jeg kun kaker herfra, det blir alltid favoritter! Nå har jeg bakt denne hvite sjokoladekaka for første gang, skal prøve å imponere svigermor! :-P

Gleder meg til å smake på den!

Jeg hadde forresten bare 20 cm og 24 cm form, valgte å bake kaka i 24 cm formen, håper resultatet blir like bra!

Lenge siden du skrev denne kommentaren, Monica, men håper kaken ble god :-)

Så herlig å høre, Monica <3

Hei! Jeg vil gjerne lage denne til mange: Kan jeg doble den og ha i stor langpanne tror du? :)

Nei, da blir nok kaken for flat for originaloppskriften er til en rund form som bare er 22 cm. Ville heller sagt tredobbel porsjon i stor langpanne (men har ikke testet selv).

Denne så god ut. Bør man bruke friske blåbær eller går det fint å bruke frosne bær også?

Begge deler går helt fint, men frosne bær vil avgi mer farge enn friske bær.

Den var HIMMELSK GOOOOOOO:) va ikke en smule igjen på kakefatet:):)'

så bra å høre!

Det er 50 gram for lite hvit sjokolade i ingrediensoppskriften, så jeg må nå lage denne med for lite sjokolade... kjipt. Håper den blir like god.

Nei, det er ikke riktig Linda, det står først 100 g øverst og deretter 50 g lenger nede. Dette for å synliggjøre at all sjokoladen ikke brukes på en gang. Men kaken burde bli like god for det :)

Ah, nå ser jeg det. Burde kun stått i fremgangsmåten at man deler opp... . Det er nå min mening. ;)

Vel, det er nå en gang slik jeg pleier å gjøre det ;) Håper du uansett ble fornøyd med kaken.

Går det an å ha litt sitron i selve bunnen også? Jeg er veldig glad i sitron mot det søte :)

Jeg brukte appelsin istedet for sitron. Ble utrolig godt!

Går det greit med amerikanske blåbær?

Denne kaken var så god at jeg knapt finner ord! Anbefales på det varmeste!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter