Hvite brownies med bjørnebær (Blackberry Blondies)

Hei og god mandag! Smile

Hvite brownies (ofte kalt Whities eller Blondies) lages med hvit sjokolade, og får samme tunge og litt klebrige konsistensen som vanlige brownies.

Nydelig i kombinasjon med friske bjørnebær. 

 

 

Oppskriften passer til liten langpanne. 

 

 


Ingredienser:

♥ 250 g smør
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g hvetemel
♥ 250 g bjørnebær (se tips)

Pynt:
♥ 2 ss melis

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker lett sammen med en ballongvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Vend inn sjokoladesmøret og vaniljeekstrakt. 

Vend deretter inn hvetemelet.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og jevn til overflaten.

Fordel bjørnebærene over deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. 

 

 

Avkjøl kaken i formen før den løftes ut og deles i firkanter. 

 

 

Mmmmm.... 

 

 

Sikt over melis før servering.

 

 

Hvit sjokolade og syrlige bjørnebær er en deilig kombinasjon! 

 

 

Stilig fargekontrast! 

 

 

Superlekre kaker! 

 

 

Tips:

♥ Kaken skal virke bløt når den tas ut av ovnen. Den bør stå kjølig i minst noen timer og helst over natten for at den skal få satt seg. 

♥ Egg og sukker kan piskes sammen for hånd, så du trenger ikke å piske eggedosis. Det gjør at kaken får den kompakte konsistensen som den skal ha. Av samme grunn er det riktig at det ikke skal være bakepulver i denne kaken. 

♥ Jeg brukte friske bjørnebær, men det går like fint å bruke frosne. Bærene trenger i så fall ikke å tines først.

♥ Kakene er fine å fryse! 

♥ Denne kaken kan også lages med f eks bringebær eller andre typer bær. Se Hvite brownies med rips og Hvite brownies med tranebær. Se også Whities som er uten bær. Bruker du brunt sukker i deigen, får du gylne brownies som kalles Blondies

 

Enjoy! 

 

 

 Yum Heart  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Hvite brownies med bjørnebær (Blackberry Blondies)
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g hvetemel
♥ 250 g bjørnebær (se tips)

Pynt:
♥ 2 ss melis

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker lett sammen med en ballongvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Vend inn sjokoladesmøret og vaniljeekstrakt. 

Vend deretter inn hvetemelet.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og jevn til overflaten.

Fordel bjørnebærene over deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. 

Avkjøl kaken i formen før den løftes ut og deles i firkanter. 

Sikt over melis før servering.

Tips

♥ Kaken skal virke bløt når den tas ut av ovnen. Den bør stå kjølig i minst noen timer og helst over natten for at den skal få satt seg. 

♥ Egg og sukker kan piskes sammen for hånd, så du trenger ikke å piske eggedosis. Det gjør at kaken får den kompakte konsistensen som den skal ha. Av samme grunn er det riktig at det ikke skal være bakepulver i denne kaken. 

♥ Jeg brukte friske bjørnebær, men det går like fint å bruke frosne. Bærene trenger i så fall ikke å tines først.

♥ Denne kaken kan også lages med f eks bringebær eller andre typer bær. 

♥ Kakene er fine å fryse! 

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift