Hvite brownies med rips (Red Currant Blondies)

Hvite brownies med rips (Red Currant Blondies)

10.09.2005

Rips passer ypperlig sammen med disse søte og mektige browniesene med hvit sjokolade.

En usedvanlig lekker sommerkake!

Oppskriften er til liten langpanne.

Hvite brownies med rips (Red Currant Blondies)

Ingredienser

150 g smør
200 g hvit sjokolade
3 egg
2,5 dl sukker
3 dl hvetmel
1,5 ts bakepulver
100 g friske rips

Pynt:
vaniljesukker
friske rips

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele. Ha i den hvite sjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og halvparten av sukkeret med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret.

Bland sammen hvetemel og resten av sukkeret i en bolle. Ha halvparten i deigen og rør til alt er godt blandet. Bland resten av sukkermelet med rensede risp, slik at alle ripsene blir godt dekket med mel. Ha dette så i deigen og rør forsiktig om.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter.

Før servering pyntes hvert kakestykke med litt vanlijesukker. Dander fatet gjerne noen ripsranker i tillegg!

Tips

Kakestykkene er fine å fryse!

10.09.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei.
Det står i oppskriften at sukkeret skal blandes med både eggene og med melet. Hvor mye med egg, og hvor mye med mel?
Takk for en superduper side! Bruker den flittig. :-)

Hei, bruk halvparten med eggene og resten med melet. Jeg skal korrigere oppskriften, takk for at du ga beskjed:-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter