Ingefærnøtter

Ingefærnøtter

16.12.2007
Ingefærnøtter

Ingredienser

1 egg
250 g sukker
125 g smør
85 g lys sirup
2 ts natron
1 ts ingefær
1/4 ts nellik
1/4 ts kanel
1/4 ts muskat
250 g hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, sukker, mykt smør og sirup. Bland de tørre ingrediensene og rør inn i deigen. La deigen stå tildekket i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.

Trill deigen ut til små kuler. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater og stek dem midt i ovnen ved 175°C i ca 10-15 min. Avkjøles på rist.

Tips

"Ingefærnøtter" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Oppskriften er hentet fra boken "7x7 slag - Tradisjonsrik julebakst" (Schibsted forlag 2001).

16.12.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

10 kommentarer

Denne oppskriften prøvde jeg nå og de blir helt flate......

Jeg har også prøvd denne oppskriften, og mine ble også helt flate...

Helt flate her og. Prøvde både varmluft og vanlig over- og undervarme.
Gode kjeks da.

Jeg leste tidligere kommentarer og prøvde med 185 grader. Fløt sammen, men hevet seg også så de ble ikke helt flate. Fersk ingefær gjorde susen! Nydelig smak.

Nåja, det gikk skeis for meg også. De tørket ikke fort nok. Smaken var super, det ble ingefærflatbrød. I en annen oppskrift jeg fant i et hefte hjemme. er alt identisk bortsett fra at her er det ett egg, i den er det en eggeplomme. Testing.......

Fulgt oppskrift til punkt og prikke, men flate her og...

Hei på dere, mere mel er løsningen. Dette burde Kristine opplyse om

Dårlig oppskrift, helt flate..

Gode på smak. Men endte opp helt flate. Det var kjedelig. Prøvde også å justere opp melmengden som foreslått i en kommentar. Fungerte fortsatt ikke. Tok kanskje for lite ekstra mel.

Helt perfekt med flate, for da blir de sprø og fine. Fikk de høye en gang, og da ble de altfor harde.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter