Brukere online: 1881
Brukere i dag: 33161
Brukere siste 7 dager: 170915
Det har blitt noen glass iskaffe i sommer, og det må være lov til å tviholde på sommerfølelsen en liten stund til... 😊
Inspirert av sommerens iskaffe-dilla, har jeg komponert noen søte panna cottaene med mild smak av fløte og kaffe.
Nydelige desserter som kan nytes hele året!
Oppskriften gir 4 små porsjoner.
Ingredienser:
♥ 4,5 dl kremfløte
♥ 40 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss kaffepulver (frysetørket)
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 3 plater gelatin
Pynt:
♥ 1,5 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Ha kremfløte, sukker og vanilje i en kjele.
Løs opp kaffepulveret i kokende vann så du får en sterk kaffeekstrakt og ha også denne i kjelen.
Varm opp blandingen i kjelen til den så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og ha dem i kjelen. Rør raskt rundt så de løser seg opp og blander seg jevnt i den varme kaffefløten.
Avkjøl fløten til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende.
Hell kaffefløten i små dessertskåler eller glass. Sett dem i kjøleskapet i minst 4 timer (og gjerne over natten) til panna cottaen har stivnet helt.
Pynt med pisket krem rett før servering.
Altså, disse iskaffe-panna cottaene er helt nydelige! 😋
Tips:
♥ Panna cottaen kan oppbevares et par dager i kjøleskapet, men bør pyntes med pisket krem rett før servering.
♥ Du finner mange varianter av panna cotta her på Det søte liv, se samleside HER.
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4,5 dl kremfløte
♥ 40 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss kaffepulver (frysetørket)
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 3 plater gelatin
Pynt:
♥ 1,5 dl kremfløte
Ha kremfløte, sukker og vanilje i en kjele.
Løs opp kaffepulveret i kokende vann så du får en sterk kaffeekstrakt og ha også denne i kjelen.
Varm opp blandingen i kjelen til den så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og ha dem i kjelen. Rør raskt rundt så de løser seg opp og blander seg jevnt i den varme kaffefløten.
Avkjøl fløten til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende.
Hell kaffefløten i små dessertskåler eller glass. Sett dem i kjøleskapet i minst 4 timer (og gjerne over natten) til panna cottaen har stivnet helt.
Pynt med pisket krem rett før servering.
♥ Panna cottaen kan oppbevares et par dager i kjøleskapet, men bør pyntes med pisket krem rett før servering.
♥ Du finner mange varianter av panna cotta her på Det søte liv, se samleside HER.
Skriv ny kommentar