Iskrem med vanilje, rom og rosin

Iskrem med vanilje, rom og rosin

12.11.2014


Luksusiskrem med vanilje, rom og rosin!

Ahh - I Love it!
 

Heart 

 

 

Iskremen lages ved at man starter som når man lager en vaniljeiskrem med ekte vanilje, men i denne blander jeg i tillegg rosiner som har ligget LENGE i rom... !  Wink


Smakskombinasjonen av ekte vanilje og rosiner som er gjennomtrukne av rom er fantastisk!

 

 

Iskremen er lett å lage og du trenger ikke iskremmaskin.

 

 

Ingredienser:

♥ 2,5 dl rosiner
♥ 2,5 dl brun rom (se tips)
- -
♥ 6 eggeplommer
♥ 300 g melis
♥ 7,5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Start dagen i forveien:

Begynn med å legge rosinene i bløt i en skål med rom. Pass på at alle rosinene er godt dekket. Dekk til bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet minst til dagen etter (det gjør ikke noe om rosinene ligger slik i kjøleskapet i flere dager).


Iskremen:

Pisk eggeplommer og melis til tykk og lys eggedosis. Bland i vaniljeekstrakt eller frø fra vaniljestangen hvis du bruker det i stedet.

Bland så de bløte rosinene i eggedosisen (vent med å blande i rom som er til overs i bollen - du smaker til isen med dette til slutt).

Pisk kremfløten til myk krem i en annen skål.  Vend kremen i eggedosisen og rør godt så alt blir jevnt blandet og luftig.

Så smaker du eventuelt isen med et par spiseskjeer rom som du har til overs i skålen der rosinene lå. Jeg syntes det var passe med 2 spiseskjeer, men det blir jo en smaksak hvor sterk romsmak du vil ha på iskremen.  Smile

 

Ha isen i en isboks eller lignende.

 

 

Sett boksen i fryseren i 4-5 timer og gjerne til dagen etter.  Da er iskremen helt frossen.

 

 

La den tine i romtemperatur lenge nok til at du kan forme isen til kuler med en isskje.

 

 

Tips:

♥ Jeg foretrekker å bruke frø fra vaniljestang i stedet for vaniljeekstrakt i denne isen, både fordi jeg synes det gir best smak og fordi jeg liker de bittesmå svarte prikkene i iskremen.

♥ Jeg foretrekker også brun rom fremfor hvit rom fordi det gir rundere smak og litt mørkere farge på isen, men begge deler kan såklart brukes.

♥ Server iskremen gjerne med noen fine iskremkjeks. Jeg har her brukt en italiensk variant med sjokoladesmak.

 

 

En iskrem skapt for nytelse!

 


Fristende luksusdessert!

 

Denne iskremen bør du teste ut!
 

♥ ♥ ♥ ♥

Iskrem med vanilje, rom og rosin

Ingredienser

♥ 2,5 dl rosiner
♥ 2,5 dl brun rom
- -
♥ 6 eggeplommer
♥ 300 g melis
♥ 7,5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang

Fremgangsmåte

Start dagen i forveien: Begynn med å legge rosinene i bløt i en skål med rom. Pass på at alle rosinene er godt dekket. Dekk til bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet minst til dagen etter (det gjør ikke noe om rosinene ligger slik i kjøleskapet i flere dager).

Iskremen: Pisk eggeplommer og melis til tykk og lys eggedosis. Bland i vaniljeekstrakt eller frø fra vaniljestangen hvis du bruker det i stedet. Bland så de bløte rosinene i eggedosisen (vent med å blande i rom som er til overs i bollen - du smaker til isen med dette til slutt). Pisk kremfløten til myk krem i en annen skål.  Vend kremen i eggedosisen og rør godt så alt blir jevnt blandet og luftig.

Så smaker du eventuelt isen med et par spiseskjeer rom som du har til overs i skålen der rosinene lå. Jeg syntes det var passe med 2 spiseskjeer, men det blir jo en smaksak hvor sterk romsmak du vil ha på iskremen.

Ha isen i en isboks eller lignende. Sett boksen i fryseren i 4-5 timer og gjerne til dagen etter.  Da er iskremen helt frossen. La den tine i romtemperatur lenge nok til at du kan forme isen til kuler med en isskje.

Tips

♥ Jeg foretrekker å bruke frø fra vaniljestang i stedet for vaniljeekstrakt i denne isen, både fordi jeg synes det gir best smak og fordi jeg liker de bittesmå svarte prikkene i iskremen.

♥ Jeg foretrekker også brun rom fremfor hvit rom fordi det gir rundere smak og litt mørkere farge på isen, men begge deler kan såklart brukes.

♥ Server iskremen gjerne med noen fine iskremkjeks. Jeg har her brukt en italiensk variant med sjokoladesmak.

12.11.2014
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Hvilken rom brukte du? :) Ser kjempegodt ut! Og samboeren min er veldig glad i denne typen is!

Hei, lurer å på hvilke rom du brukte ?

Takk for flott oppskrift. Fantastisk god is, så denne blir laget mange flere ganger. Jeg brukte Captain Morgan rom.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter