Brukere online: 1377
Brukere i dag: 36164
Brukere siste 7 dager: 174887
Luksusiskrem med vanilje, rom og rosin!
Ahh - I Love it!
Iskremen lages ved at man starter som når man lager en vaniljeiskrem med ekte vanilje, men i denne blander jeg i tillegg rosiner som har ligget LENGE i rom... !
Smakskombinasjonen av ekte vanilje og rosiner som er gjennomtrukne av rom er fantastisk!
Iskremen er lett å lage og du trenger ikke iskremmaskin.
Ingredienser:
♥ 2,5 dl rosiner
♥ 2,5 dl brun rom (se tips)
- -
♥ 6 eggeplommer
♥ 300 g melis
♥ 7,5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang (se tips)
Fremgangsmåte:
Start dagen i forveien:
Begynn med å legge rosinene i bløt i en skål med rom. Pass på at alle rosinene er godt dekket. Dekk til bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet minst til dagen etter (det gjør ikke noe om rosinene ligger slik i kjøleskapet i flere dager).
Iskremen:
Pisk eggeplommer og melis til tykk og lys eggedosis. Bland i vaniljeekstrakt eller frø fra vaniljestangen hvis du bruker det i stedet.
Bland så de bløte rosinene i eggedosisen (vent med å blande i rom som er til overs i bollen - du smaker til isen med dette til slutt).
Pisk kremfløten til myk krem i en annen skål. Vend kremen i eggedosisen og rør godt så alt blir jevnt blandet og luftig.
Så smaker du eventuelt isen med et par spiseskjeer rom som du har til overs i skålen der rosinene lå. Jeg syntes det var passe med 2 spiseskjeer, men det blir jo en smaksak hvor sterk romsmak du vil ha på iskremen.
Ha isen i en isboks eller lignende.
Sett boksen i fryseren i 4-5 timer og gjerne til dagen etter. Da er iskremen helt frossen.
La den tine i romtemperatur lenge nok til at du kan forme isen til kuler med en isskje.
Tips:
♥ Jeg foretrekker å bruke frø fra vaniljestang i stedet for vaniljeekstrakt i denne isen, både fordi jeg synes det gir best smak og fordi jeg liker de bittesmå svarte prikkene i iskremen.
♥ Jeg foretrekker også brun rom fremfor hvit rom fordi det gir rundere smak og litt mørkere farge på isen, men begge deler kan såklart brukes.
♥ Server iskremen gjerne med noen fine iskremkjeks. Jeg har her brukt en italiensk variant med sjokoladesmak.
En iskrem skapt for nytelse!
Fristende luksusdessert!
Denne iskremen bør du teste ut!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2,5 dl rosiner
♥ 2,5 dl brun rom
- -
♥ 6 eggeplommer
♥ 300 g melis
♥ 7,5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang
Start dagen i forveien: Begynn med å legge rosinene i bløt i en skål med rom. Pass på at alle rosinene er godt dekket. Dekk til bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet minst til dagen etter (det gjør ikke noe om rosinene ligger slik i kjøleskapet i flere dager).
Iskremen: Pisk eggeplommer og melis til tykk og lys eggedosis. Bland i vaniljeekstrakt eller frø fra vaniljestangen hvis du bruker det i stedet. Bland så de bløte rosinene i eggedosisen (vent med å blande i rom som er til overs i bollen - du smaker til isen med dette til slutt). Pisk kremfløten til myk krem i en annen skål. Vend kremen i eggedosisen og rør godt så alt blir jevnt blandet og luftig.
Så smaker du eventuelt isen med et par spiseskjeer rom som du har til overs i skålen der rosinene lå. Jeg syntes det var passe med 2 spiseskjeer, men det blir jo en smaksak hvor sterk romsmak du vil ha på iskremen.
Ha isen i en isboks eller lignende. Sett boksen i fryseren i 4-5 timer og gjerne til dagen etter. Da er iskremen helt frossen. La den tine i romtemperatur lenge nok til at du kan forme isen til kuler med en isskje.
♥ Jeg foretrekker å bruke frø fra vaniljestang i stedet for vaniljeekstrakt i denne isen, både fordi jeg synes det gir best smak og fordi jeg liker de bittesmå svarte prikkene i iskremen.
♥ Jeg foretrekker også brun rom fremfor hvit rom fordi det gir rundere smak og litt mørkere farge på isen, men begge deler kan såklart brukes.
♥ Server iskremen gjerne med noen fine iskremkjeks. Jeg har her brukt en italiensk variant med sjokoladesmak.
4 kommentarer
Hvilken rom brukte du? :) Ser
Hvilken rom brukte du? :) Ser kjempegodt ut! Og samboeren min er veldig glad i denne typen is!
Hei, lurer å på hvilke rom du
Hei, lurer å på hvilke rom du brukte ?
Takk for flott oppskrift.
Takk for flott oppskrift. Fantastisk god is, så denne blir laget mange flere ganger. Jeg brukte Captain Morgan rom.
Hvor lenge ca. må det piskes
Hvor lenge ca. må det piskes på eggedosisen? Var veldig tykk/seigt dette. Jeg bruker håndmikser.
Skriv ny kommentar